Μετά από καιρό, ο Στεφανής επιστρέφει στον «Σασμό» για να ταρακουνήσει τις συνειδήσεις των ανθρώπων που μετείχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην δολοφονία του.
Μετά από το Μαθιό που δέχτηκε την «επίσκεψή» του, σειρά έχει ο Μανόλης, ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας του εγκλήματος, που, μέχρι στιγμής, κρατάει κλειστό το στόμα του.
Ο Μανολάκης μπαίνει στο στόχαστρο του Στεφανή ο οποίος απαιτεί πιεστικά εκδίκηση για τον θάνατό του, προσθέτοντας στις αμφιβολίες που έχει ο αναποφάσιστος γιος του Παντελή και της Άννας.
Όμως, δεν είναι μόνο τα φαντάσματα που καταδιώκουν τον Μαθιό και τον Μανόλη. Ο Αντώνης και η Ντίνα υποψιάζονται ότι η Βασιλική δεν είναι άμοιρη ευθυνών για την τύχη του άνδρα της και αναζητούν τον εραστή της. Μάλιστα, ο Αντώνης έχει ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το πρόσωπο – κλειδί στην υπόθεση είναι ο Μαθιός.
Το επόμενο βήμα είναι να διατάξει την διακριτική παρακολούθηση της χήρας, την οποία υποψιάζεται ότι επισκέπτεται μυστικά τη στάνη των Σταματάκηδων στο βουνό όπου συναντιέται με κάποιον.