Επιστροφή στην «κανονικότητα» για το «MasterChef». Μετά από δύο σεζόν με πολλά προβλήματα λόγω των περιορισμών που επέβαλε η πανδημία, η φετινή διοργάνωση μας ταξιδεύει στην Τοσκάνη, εκεί που χτυπάει η καρδιά της ιταλικής γαστρονομίας και οινοποιίας, ανάμεσα σε αμπελώνες και μεσαιωνικά μνημεία.
Εκεί, στη σκιά του ιστορικού Αββαείου του Passignano, βρίσκεται η περίφημη Osteria di Passignano, ένα εστιατόριο που διακρίνεται για την εμπνευσμένη κουζίνα του, βασισμένη σε υλικά από τον κήπο της μονής, και την «μεθυστική» συλλογή κρασιών, όπου κυριαρχεί το σαντζιοβέζε, η ευγενής ποικιλία της πριοχής.
Της κουζίνας της Osteria di Passignano προΐσταται ο σεφ Matteo Lorenzini, βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin, ο οποίος θα κρίνει τους διγωνιζόμενους στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, πριν από την επιστροφή τους στην βάση τους, στο στούντιο, όπου θα δοθεί η τελική μάχη.
Η δοκιμασία στην Τοσκάνη διεξάγεται στον εξωτερικό χώρου του εστιατορίου, που προσφέρει πανοραμική άποψη της περιοχής, όμως δυστυχώς οι δύο φιναλίστ, ο Πάνος και Καλλιόπη, δεν μπορούν να απολαύσουν τη στιγμή.
Το τρακ είναι ευδιάκριτο στην παραμικρή κίνησή τους με αποτέλεσμα οι τρεις κριτές να προσπαθούν με χιούμορ και καλοσύνη να τους ηρεμήσουν, Ιδιαίτερα ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο οποίος είχε από κοντά τους παίκτες, προσπαθώντας να τους κάνει να χαλαρώσουν με τα αστεία του.