Η Αναστασία Γιάμαλη, μιλάει για τις προκλήσεις της εκπομπής «Εξελίξεις Τώρα» και τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να αλλάξει τηλεοπτική στέγη. Οι «Εξελίξεις τώρα» κάνουν πρεμιέρα στις 16:10, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίουν και θα προβάλλονται κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Mega.
«Δεν είμαι juke box ούτε χαμαιλέοντας. Δεν αλλάζω χρώματα, αξίες κι ιδεολογία ανάλογα με τον εκάστοτε εργοδότη μου», θα πει στο Βήμα σχετικά με τη μεταγραφή της στο Mega.
Ενώ η δημοσιογράφος συνεχίζει τεκμηριώνοντας την άποψή της: «Εγώ ήθελα να μεγαλώσω το εύρος της απεύθυνσης μου γιατί κανένας και καμία δημοσιογράφος, γυναίκα ή άνδρας δεν θέλει να τον διαβάζουν μόνο οι φίλοι του και ο κύκλος του.
Από την άλλη είναι ένα κανάλι που δίνει τα εργαλεία ώστε αυτή η μεγαλύτερη απεύθυνση, να έχει μια ουσία και μια ποιότητα. Δεν νιώθω υποχρεωμένη να απαντήσω γιατί πήρα μία συγκεκριμένη απόφαση για την επαγγελματική μου πορεία.
Στη συντριπτική του πλειοψηφία ο κόσμος που με παρακολουθούσε, με συμπαθούσε ή θεωρούσε πως υπάρχει μια συναντίληψη στον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, χάρηκε που θα υπάρχει ένα μεγαλύτερο βήμα μεσα από το οποίο θα μπορώ να εκφράζομαι και να δημοσιογραφώ.
Υπήρχε κι ένας κόσμος που το αντιμετώπισε με ιδιαίτερο σκεπτικισμό γτου τύπου «α, τα μεγάλα κανάλια φιμώνουν». Δεν είναι όλα τα μεγάλα κανάλια το ίδιο. Αντιλαμβάνομαι τη δημοσιογραφία με συγκεκριμένους όρους και είμαι πεπεισμένη ότι στο μέσο στο οποίο επέλεξα να εργαστώ, αυτό θα γίνεται σεβαστό.
Προφανώς θέλω να πάει καλά. Είναι τεράστιο στοίχημα να καταφέρεις να απευθυνθείς στον κόσμο και να τον πείσεις ότι η δική σου οπτική της ενημέρωσης αξίζει, μετράει κι έχει μια ουσία. Κι ας μη συμφωνεί, δεν θέλω να συμφωνούν όλοι μαζί μου», πρόσθεσε η Αναστασία Γιάμαλη.