Η εβδομάδα ξεκίνησε με τεστ δημιουργικότητας που μερικοί το αντιμετώπισαν πολύ ελαφρά στο MasterChef 2023. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βρεθούν ονόματα έκπληξη στον τάκο της αποχώρησης για την αυριανή δοκιμασία. Το σημερινό ζητούμενο ήταν η δημιουργική εκδοχή στο σουβλάκι και το burger αντίστοιχα.
Οι κριτές για να ελαφρύνουν την ατμόσφαιρα ανάμεσα στους 17 μάγειρες, θυμήθηκαν ένα περιστατικό με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Μπέη από το MasterChef 5. Ήταν όταν η Μαρία μπέρδεψε το γάλα με τα… διακοσμητικά γάλατα που είχαν στο πλατό του MasterChef 5, τα οποία είχαν μέσα… ασβέστη.
«Είχα κάνει στο παλιό MasterChef ένα λάθος. Πήγα και πήρα τα γάλατα που τα είχαν για ομορφιά, είχαν μέσα ασβέστη! Ευτυχώς δεν πρόλαβα να βάλω τον πουρέ, μου φαινόταν βασικά σαν κομμένος», σχολίασε γελώντας η Μαρία.
Το σχετικό βίντεο:
Ο Δημήτρης Πολιτάκης εξάντλησε τα πλεονεκτήματα που είχε από τη νίκη της ομαδικής δοκιμασίας σήμερα. Συγκεκριμένα μοίρασε concept και χρόνο στους μάγειρες για το τεστ δημιουρικότητας. Έτσι επέλεξε 8 μάγειρες για το σουβλάκι και 8 για το burger, ενώ έδωσε 60 ή 40 λεπτά μαγειρικού χρόνου σε όποιον ήθελε. Στο συγκεκριμένο σημείο ο Νίκος και ο Άγγελος έκραξαν τον Δημήτρη για το μοίρασμα που έκανε στους υπόλοιπους μάγειρες. «Μόλις Ξεφτίλισες Τον Εαυτό Σου!», ήταν το σχόλιο του Άγγελου.
Ο Δημήτρης είχε το δικαίωμα να μην μαγειρέψει και να παρακολουθήσει τη δοκιμασία από τον εξώστη. Περνώντας απευθείας στους 16 και αποφεύγοντας μια πιθανή αναμέτρηση με τον αυριανό εισβολέα.
Τα πλεονεκτήματα του Δημήτρη:
Το αποτέλεσμα στο τεστ δημιουργικότητας κρίθηκε σε μικρές, αλλά σημαντικές λεπτομέρειες. Νικητής σύμφωνα με τη δοκιμή των κριτών ήταν ο Γιώργος Πορφύρης, ο οποίος πήρε και τα 1.000 ευρώ του σημερινού επάθλου. Οι τρεις πιο αδύναμες προσπάθειες ήταν αυτές της Γιώτας, του Νικήτα και της Μαρίας Ματσούκαρου. Στο επόμενο επεισόδιο θα ανταγωνιστούν στην δοκιμασία αντιγραφής πιάτου. Αυτός που θα κριθεί στο τέλος για να αποχωρήσει θα αναμετρηθεί εν νέου με τον εισβολέα, Δημήτρη Μπέλλο για μια δεύτερη ευκαιρία παραμονής του στο MasterChef 2023.