Εκτός των άλλων δοκιμασιών, τα υποψήφια Next Top Models του GNTM πρέπει να τιθασεύσουν την όρεξή τους για να παραμείνουν σε τέλεια φόρμα. Γι’ αυτό και η διατροφή τους πρέπει να είναι πάντα μετρημένη σε θερμίδες και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που θα τους χαρίζουν ενέργεια και ταυτόχρονα εύκολη στην προετοιμασία, αφού η σταδιοδρομία του μοντέλου προϋποθέτει συχνά ταξίδια και μεγάλα διαστήματα μακριά από την οικογενειακή εστία, και γευστικά ελκυστική για να αντιστέκονται στους πειρασμούς του εύκολου φαγητού.
Γι’ αυτό τον λόγο ο διατροφολόγος Μάνος Δημητρούής επέλεξε στην τελευταία επίσκεψή του στο σπίτι του GNTM να δείξει στους διαγωνιζόμενους πως μπορούν να παρασκευάσουν εύκολα και γρήγορα, με λίγα υλικά, παραλλαγές αγαπημένων φαγητών, χωρίς τις θερμίδες αλλά με όλη τη γεύση.
Ανάμεσα σε αυτά που παρασκευάσαν ήταν γύρος κοτόπουλου σπιτικός, τον οποίον απόλαυσαν τυλιχτό σε πίτα, και χάμπουργκερ σε μανιτάρια πορτομπέλο, αντί για τα καθιερωμένα λευκά ψωμάκια.
Δείτε τα υποψήφια μοντέλα να μεγειρεύουν υπό τις οδηγίες του σεφ – διατροφολόγου: