Media

Γιώργος Χατζηνάσιος: Γιατί δεν αποδέχθηκα την υποψηφιότητα για Όσκαρ

O Γιώργος Χατζηνάσιος αποκάλυψε στον Νίκο Χατζηνικολάου για ποιο λόγο απέρριψε την υποψηφιότητα για το soundtrack της ταινίας «Shirley Valentine».

Καλεσμένος στο πλατό του «Ενώπιος Ενωπίω» την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου ο Γιώργος Χατζηνάσιος μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως στον Νίκο Χατζηνικολάου για την μοναδική υποψηφιότητά του για τα Όσκαρ και τους λόγους που τον έκαναν να μην αποδεχτεί την πρόταση της Ακαδημίας Κινηματογράφου. Ο πάντα σεμνός δημιουργός εξήγησε ότι το μουσικό θέμα για το οποίο θα ήταν υποψήφιος -ακούγεται στην ταινία «Shirley Valentine» (1989)- δεν ήταν αντιπροσωπευτικό της δουλειάς του -το περιέγραψε ως φολκλόρ, από αυτά που θέλουν να ακούνε οι ξένοι για να καταλαβαίνουν ότι μιλάμε για Ελλάδα- και αν ήταν ο ίδιος μέλος της επιτροπής για τα Όσκαρ θα το απέρριπτε χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Έκανε μάλιστα και τη σύγκριση με τους «Δρόμους της φωτιάς» (Chariots of fire), για το soundtrack του οποίου βραβεύτηκε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου και εξήγησε ότι έβρισκε τη δική του συμμετοχή πολλή «λίγη» σε σχέση με αυτή του συναδέλφου του.

Βέβαια, όπως θυμήθηκε, η Αλίκη Βουγιουκλάκη του είχε πει τότε ότι είναι βλάκας που δεν το εκμεταλλεύτηκε. Όμως, ο ίδιος έκρινε ότι το θέμα δεν τον αφορά.

Ακούστε τον Γιώργο Χατζηνάσιο στην εξομολόγησή του στον Νίκο Χατζηνικολάου και ακούστε το μουσικό θέμα της ταινίας που παραλίγο να φέρει στον συνθέτη το Όσκαρ:

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Συντάξεις Δεκεμβρίου 2020: Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα ταμεία
Πέτσας: Δύσκολο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό
Chevron Right