Το MasterChef 2024 προχωρά στην πρώτη δοκιμασία των μπριγάδων σε εξωτερικό χώρο, όπου οι δυνατότητες περιορίζονται και τα αποθέματα υπομονής δοκιμάζονται πιο εύκολα.
Ένα πλήρες μενού για 70 εργαζόμενους με comfort αλλά και δημιουργικό χαρακτήρα θα φέρει δυσκολίες στην επικοινωνία και τον συγχρονισμό των μαγείρων. Ποιος θα αναλάβει στο τέλος την ευθύνη για τις μεγάλες αστοχίες; Τι πλεονέκτημε έχει στο επεισόδιο της Τετάρτης 21/2 ο Λευτέρης;
Η μπορντό μπριγάδα, με το εντυπωσιακό σκορ 9-1, ήταν η μεγάλη νικήτρια στη δοκιμασία του Τεστ Δημιουργικότητας. Η Γεωργία Μπετχαβά μαγείρεψε το πιο νόστιμο, δημιουργικό και σωστά μαγειρεμένο ρυζόγαλο, κερδίζοντας το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ.
Μια δραματική ψηφοφορία, έτσι όπως εξελίχθηκε, ακολούθησε για την γκρι μπριγάδα, με τον Λευτέρη Ζαφειρόπουλο και τη Βιβή Ζησιμοπούλου να είναι υποψήφιοι προς αποχώρηση.
Oι δυο μπριγάδες θα πρέπει να κρατήσουν τον δημιουργικό χαρακτήρα του MasterChef, αλλά να βάλουν σε δεύτερο πλάνο την υψηλή γαστρονομία. Κι αυτό γιατί θα πρέπει να μαγειρέψουν το γεύμα για 70 εργαζομένους στο εργοστάσιο της ΕΤΕΜ, της ιστορικότερης εταιρείας διέλασης αλουμινίου στην Ελλάδα.
Τους διαγωνιζόμενους και τους τρεις chef κριτές, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο, υποδέχεται ο κος Ιωάννης Χρυσάφης, Διευθυντής Marketing & Επικοινωνίας στην ΕΤΕΜ.
Ο σωστός υπολογισμός των ποσοτήτων, αλλά και η νοστιμιά στα πιάτα τους, θα είναι τα βασικά ζητούμενα. Οι αποφάσεις των αρχηγών θα παίξουν πάλι σημαντικό ρόλο στην έκβαση του τελικού αποτελέσματος.
Ποια από τις δύο μπριγάδες, η μπορντό ή η γκρι, θα καταφέρει, στο τέλος της ημέρας, να συγκεντρώσει τις περισσότερες θετικές ψήφους και να κατακτήσει την πολυπόθητη νίκη;