Media

Η γη της ελιάς: Ένας γάμος, δύο φόνοι και μία σύλληψη για το μεγάλο φινάλε

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου πέφτει η αυλαία για τη «Γη της ελιάς» και οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Πρώτη από όλες τις καθημερινές σειρές κατεβάζει αυλαία η «Γη της ελιάς». Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώνεται την Πέμπτη 30 Ιουνίου και το φινάλε, που θα μας κρατήσει σε αγωνία μέχρι τον Σεπτέμβριο θα τα έχει όλα: χαρά αλλά και λύπες και αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν σεισμό στην μικρή κοινωνία της Αρεόπολης.

Τι θα δούμε την τελευταία εβδομάδα της «Γης της ελιάς»:

Δευτέρα 27 Ιουνίου

Η αναχώρηση του Στέφανου για την Ισπανία μαζί με την Ελένη κάνει έξω φρενών την Αρετή που είδε και το τελευταίο κόλπο της για να κρατήσει τον γιο της δέσμιο να αποτυγχάνει. Τα βάζει με όλους και με όλα – ο πρώτος στόχος της φυσικά είναι ο Στάθης- και κάνει ό,τι είναι δυνατόν να καταστρέψει τον γάμο της Βασιλικής με τον Φίλιππο.

Όμως, η υπομονή όλων με τα ξεσπάσματά της έχει εξαντληθεί -ακόμα και ο Δημοσθένης της βάζει «πάγο» και την προειδοποιεί ότι δεν θα ανεχτεί άλλες υστερίες.

Ο Δημήτρης, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και σύντομα δεν θα έχει θέση στη Μάνη, εντείνει τις πιέσεις του προς την Αθηνά για να της αποσπάσει χρήματα. Όμως, οι κρυφές συναντήσεις του με τον Ανέστη έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον της αστυνομίας.

Ο Λυκούργος λυγίζει υπό το βάρος του αποχωρισμού με τον Ιάκωβο, ο οποίος αποχαιρετά φίλους και συγγενείς εν αναμονή του ταξιδιού του στην Ισπανία.

Πίσω στην Αρεόπολη, η Εύα είναι έτοιμη να προχωρήσει στα σχέδιά της για την τουριστική αξιοποίηση των κτημάτων στο Πόρτο Κάγιο. Όμως, η απόφασή της να παραμείνει μακριά από τον Στάθη παραμένει ακλόνητη.

Τρίτη 28 Ιουνίου

Οι ετοιμασίες για τον γάμο του Φίλιππου και της Βασιλικής και την βάφτιση της μικρής Στέλλας βρίσκονται στην τελική ευθεία και η Χάιδω μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στα διάφορα τρεχάματα και τον Λυκούργο, ο οποίος είναι απαρηγόρητος για την αναχώρηση του φίλου του.

Ο Ισίδωρος πιέζει την Αντιγόνη για να μάθει την αλήθεια για την υιοθεσία της Αγγελικής.

Ο Αλέξης προσπαθεί να πλησιάσει τη Μυρτάλη χωρίς αποτέλεσμα και ο Στάθης μαθαίνει ότι ο Δημοσθένης, τον οποίος έβλεπε μέχρι χθες σαν σωτήρα και ευεργέτη του, έχει βάλει στο στόχαστρο την Άννα.

Όμως το σοκ θα είναι άλλο. Η ανακάλυψη της σορού του Δημήτρη θέτει σε συναγερμό τις Αρχές και ο Κουράκος φτάνει στην αλήθεια που φοβόταν η Αθηνά. Ότι δηλαδή ο νεαρός που εμφανίζονταν ως γιος της, δεν έχει δεσμό αίματος μαζί της και ότι η ίδια ήταν σε σχέση με τον Ιάκωβο.

Tετάρτη 29 Ιουνίου

Ο θάνατος του Δημήτρη σημαίνει συναγερμό και για τον Κωνσταντίνο ο οποίος αντιλαμβάνεται πως ο κλοιός γύρω του σφίγγει καθημερινά. Όμως ο Δημοσθένης δεν έχει καμία πρόθεση να απελευθερώσει τον συνεργάτη του από τις υποχρεώσεις του στην εγκληματική οργάνωση.

Την ίδια ώρα η βασιλική στρώνει νυφικό κρεβάτι και όλη η Αρεόπολη περνάει για να της ευχηθεί.

Πέμπτη 30 Ιουνίου – φινάλε Α’ κύκλου

Η παραμονή του γάμου κυλάει με αγωνία για τον Φίλιππο και τη Βασιλική. Χάιδω, Άννα και Ευτυχία κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να διαλύσουν τις ανησυχίες της Βασιλικής την ώρα που ο Λυκούργος προσπαθεί να καθησυχάσει τον Φίλιππο. Μόνη η Αρετή συνειδητοποιεί πως και τα δύο παιδιά της της γύρισαν την πλάτη και πλέον δεν έχει καμία θέση στις ζωές τους.

Και η πολυπόθητη στιγμή φτάνει που ο Στάθης παραδίδει την νύφη στον γαμπρό, ο οποίος περιμένει στα σκαλιά της εκκλησίας. Τον γάμο ακολουθεί η βάφτιση της μικρής και στη συνέχεια, το ζευγάρι και οι καλεσμένοι τους επιστρέφουν στα σπίτια τους για να ετοιμαστούν για το γλέντι.

Ο μόνος που δε συμμετέχει στην καθολική χαρά είναι ο Κουράκος. Ο αστυνόμος κάθεται στα καρφιά αφού το τηλεφώνημα που περιμένει από στιγμή σε στιγμή θα κρίνει την έκβαση της βραδιάς.

Αλλά και η Ευτυχία, επιστρέφοντας στο σπίτι της, έχει μια δυσάρεστη έκπληξη. Ο Ανέστης είναι εκεί και την περιμένει για να της επιτεθεί για άλλη μία φορά.

 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Πέτσας: Στο γραφείο μου δεν ξέρουμε τίποτα για εκλογές – Ο κ. Μητσοτάκης έχει πει ότι θα γίνουν το 2023
Μύκονος: Οι 10 συμμορίες με τους 100 μπράβους που λυμαίνονται το νησί
Chevron Right