Εκτός από τη Μαριαγάπη που «μπλόκαρε», ούτε ο Ανδρέας τα πήγε καλά στην τελευταία δοκιμασία του GNTM.
Τα προβλήματα για τον παίκτη ξεκίνησαν από τη στιγμή που η Ξένια του έδωσε το ντεσαβαντάζ με συνέπεια να αναγκαστεί να χορέψει χωρίς μουσική υπόκρουση, σε αντίθεση με τους άλλους διαγωνιζόμενους.
Οι κριτές, αλλά και οι καλλιτέχνες που ήταν παρόντες, προσπάθησαν να τον βοηθήσουν -η Τάμτα έφτασε στο σημείο να τραγουδήσει ένα κομμάτι του κομματιού πριν την σταματήσουν οι κριτές- όμως εκείνος δεν έδειξε διατεθειμένος να ακολουθήσει τις οδηγίες που του έδιναν.
Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι κινήσεις του, όπως απαθανατίστηκαν και στις φωτογραφίες, ήταν απότομες και επιθετικές, σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος από το τραγούδι.
Ο Γιώργος Καράβας προσπάθησε σκληρά να βάλει τον Ανδρέα στο σωστό mood («Βάλε τον εαυτό σου σε mood ότι σου λείπει η κοπέλα σου. Αντρέα αυτό κάνε») όμως ο παίκτης δεν τον άκουσε κι έτσι, μετά το τέλος του χρόνου του, ο coach τον φώναξε κοντά του και είπε: «Αντρέα έλα λίγο. Άκουσέ με. Έχεις ένα ντεσαβαντάζ σήμερα. Έρχεται η Τάμτα, έρχομαι εγώ, έρχεται ο Άγγελος και προσπαθούμε να σε βάλουμε σε ένα mood. Προσπαθώ να σε επαναφέρω και γυρίζεις και βγάζεις αρνητισμό. Εμένα η θέση μου εδώ πέρα είναι να σε κοουτσάρω. Όταν έρχομαι μπροστά για να σε κοουτσάρω και με απομακρύνεις θα αναγκαστώ να μην ξαναέρθω. Και πρόσεξε… Οι συνέπειες θα είναι δικές σου, όχι δικές μου».