Ο δημοφιλής σεφ, Άκης Πετρετζίκης, μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη για το περιστατικό που του έδωσε την ευκαιρία να ξεχωρίσει.
Πρόκειται για μια λάθος συνταγή που είχε δώσει στην τηλεόραση, γεγονός που τον έκανε να εγκαταλείψει τα εστιατόρια και να στραφεί στη διαδικτυακή κουζίνα.
«Όλα ξεκίνησαν από μία λάθος συνταγή», εξηγεί ο κ. Πετρετζίκης. «Άπειρος κόσμος με έβριζε», λέει για τον κόσμο που του επιτέθηκε φραστικά λόγω του λάθους του.
Παράλληλα, ο σεφ αποκάλυψε πως αρχικά δεν ήξερε τίποτε για τα απλά φαγητά που ζητούν τα νοικοκυριά, κάτι που τον δυσκόλεψε, μα και ταυτόχρονα τον έκανε να εξασκηθεί σημαντικά για να το αλλάξει.
«Με το που τελείωσε το MasterChef ήμουν μετανιωμένος, δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν υπήρχε κάτι μετά το MasterChef. Ειλικρινά είχα αποφασίσει να φύγω και έτυχε στο Πρωινό του MEGA με τη Φαίη και τον Γιώργο και είχε ένα πρόβλημα υγείας ο Βασίλης Καλλίδης. Δεν είχαν μάγειρα και πήγα να κάνω μερικά guest. Τελικά με κράτησαν», είπε για όσα επακολούθησαν του MasterChef και συμπλήρωσε:
«Επειδή με κράτησαν, αποφάσισα να το φέρω εις πέρας. Το πρόβλημα εκεί ήταν μεγάλο. Γιατί πηγαίνεις σε ένα μαγειρικό σόου πρωινού και ουσιαστικά πρέπει να ρίξεις πάλι το εγώ σου. Είσαι ένα μάγειρας, θες να αποδείξεις σε όλους ότι ξέρεις να μαγειρεύεις και θες να κάνεις κάτι εντυπωσιακό. Δεν ισχύει αυτό. Θέλει τη φασολάδα, το ρεβίθι, τη φακή. Εγώ αυτά τα πράγματα δεν τα είχα ξανακάνει. Ήξερα να σου κάνω φουά γκρα, φιλέτα […] Ήταν τελείως διαφορετική αντιμετώπιση».
«Ουσιαστικά όλη η φιλοσοφία της εταιρείας μου, ξεκίνησε από μια λάθος συνταγή που έκανα στο πρωινό του MEGA. Πήγα και έκανα μια αγγλική συνταγή, μια τάρτα. Την ετοίμασα στο μαγαζί γιατί δεν είχα χρόνο και την έδειξα την επόμενη μέρα το πρωί. Φεύγω από το πρωινό και πάω στη δουλειά. Δούλευα σε ένα μαγαζί στο Χαλάνδρι.
Γυρνάω σπίτι και ανοίγω το Facebook. Υπήρχε άπειρος κόσμος που με έβριζε. Μου έστελναν μηνύματα πως είμαι ανεύθυνος και δίνω συνταγές που δε βγαίνουν. Μιάμιση το βράδυ τελείωσα τη δουλειά μου και πήγα στη σπιτονοικοκυρά μου. Της δίνω τα υλικά και τη συνταγή και λέω φτιάχ’ την. Μου χτυπάει μετά από μιάμιση ώρα και μου λέει ‘’αυτό δε βγαίνει είναι νερό’’. Λέω ‘’η συνταγή είναι τόσο απλή. Πάμε μαζί να τη φτιάξουμε’’. Ανεβαίνω πάνω χτυπάω το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και όντως αυτό δεν έγινε ποτέ σαντιγί. Γιατί η σπιτονοικοκυρά μου και όλος ο κόσμος δεν είχαν το επαγγελματικό μίξερ που είχα εγώ στο μαγαζί. Και από τότε τα έφτιαχνα όλα στο σπίτι μου.
Εκεί κλονίστηκα. Πήγα να δείξω ότι ξέρω να μαγειρεύω. Δεν είναι αυτό. Είναι κοινωνική ευθύνη να δώσεις κάτι πετυχημένο. Τότε άρχισε η κρίση στην Ελλάδα. Υπήρχαν οικογένειες που είχαν 5 ευρώ να ταΐσουν το σπίτι τους. Να πας να δώσεις μια συνταγή που δε βγαίνει σε μια μάνα, δεν είναι απλά λάθος, είναι κακό. Εκεί πέρα αναπτύχθηκε το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης. Σιγά-σιγά κατάλαβα πως το μεγαλύτερο εστιατόριο ήταν το σάιτ μου.
Συνειδητοποίησα πως αυτή είναι η κουζίνα που πρέπει να χτίσω. Η διαδικτυακή. Εκεί αποφάσισα να φύγω από τα εστιατόρια. Δούλεψα μετά σε άλλο ένα εστιατόριο και δεν έχει ακουστεί ποτέ. Συνειδητοποίησα πως η πραγματική κουζίνα με κρατάει πίσω. Τότε το ίντερνετ δεν ήταν της μόδας. Υπήρχε ένα κενό», είπε για την περιπέτειά του στη μαγειρική.
«Επένδυσα στη διαδικτυακή κουζίνα και μου βγήκε σε καλό. Εμένα γενικότερα μου αρέσει πάρα πολύ να προγραμματίζω και να κοιτάζω το που πάει το πράγμα. Τότε ήταν το σημείο που αποφάσισα να κάνω κανάλι στο YouTube.
Τότε το ΥouTube ήταν πως δεν έχεις μέλλον στην τηλεόραση. Με έλεγαν κακομοίρη. Επένδυσα πολύ στο YouTube. Τον πρώτο καιρό που έκανα βιντεάκια έβγαζα 5-8 ευρώ τον μήνα, όταν είχα επενδύσει χιλιάρικα. Ό,τι περίσσευμα είχα, το έριχνα στο YouTube. Ήθελα αυτό που κάνω στο YouTube να είναι σοβαρό και μου έλεγαν πως δε θα δουλέψει ποτέ. Πίστευα σε αυτό το πράγμα και πιστεύω ακόμη. Όλοι θεωρούν ότι τα βγάζω από παντού. Δεν ισχύει αυτό», κατέληξε.