Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχτηκε στο τηλεοπτικό σπίτι του τον Θοδωρή Αθερίδη στο «The 2Night Show» της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου με αφορμή το έργο που έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνιστεί «Μαθήματα κωμωδίας».
«Θεωρώ ότι είσαι φύσει δραματικός ηθοποιός» παρατήρησε ο παρουσιαστής, στην αρχή της κουβέντας τους, σε μια προσπάθεια να προβοκάρει τον καλεσμένο του.
«Αλήθεια είναι» παραδέχτηκε ο Αθερίδης, ο οποίος εξήγησε γιατί επιμένει σε κωμικούς ρόλους, από επιλογή.
«Είμαι θέσει κωμικός. Δεν είμαι από τους κωμικούς που όταν εμφανίζομαι γελάς – αυτό είναι φύσει κωμικός. Αλλά είμαι κωμικός γιατί δεν αντέχω τα δράματα πολύ. Δεν τα αντέχω και στη ζωή μου. Φρόντισα να οργανωθεί η ζωή μου ώστε ο περίγυρός μου, οι άνθρωποι που είναι κοντά μου να έχουν έφεση στο χιούμορ».
Και πρόσθεσε: «Γενικά, επειδή το δράμα με ακουμπάει, με ξετινάζει, πρέπει να το υπονομεύω. Γιατί φεύγει κι ο διάολος όταν γελάμε. Μου το έλεγε ο παππούλης μου. Φεύγει, είναι κομπλεξικός, νομίζει ότι γελάμε με αυτόν και φεύγει».
Στη συνέχεια ο Γρηγόρης Αρναούτογλου αναρωτήθηκε αν υπάρχουν ταλέντα τα οποία «θάφτηκαν» λόγω αδυναμίας να ζήσουν από τη δουλειά τους.
«Το κανονικό είναι οι ηθοποιοί να μην έχουν λεφτά και να παλεύουν με 3 και 4 δουλειές και να παλεύουν να μην μείνουν στην “ψάθα”» ήταν η σοκαριστική απάντηση του Θοδωρή Αθερίδη.
«Το ίδιο συμβαίνει και με τους διάσημους. Αυτό έχει το επάγγελμα. Το ότι υπάρχει γοητεία και φώτα δεν αλλάζει κάτι, γιατί και αυτοί πολύ συχνά πεθαίνουν στην ψάθα. Το φως είναι στοιχείο της δουλειάς. Οι ηθοποιοί δεν είναι επιχειρηματίες. Εκείνοι που έκαναν λεφτά από παραγωγές είναι μετρημένοι. Σκληρό αλλά είναι επιλογή που την ξέρεις εξαρχής, είναι επάγγελμα ζωής, θέλεις να ζεις με αυτόν τον τρόπο.
»Ο λόγος που ανησυχούσα όταν έκανα το παιδί μου μου είναι ότι ήμουν ηθοποιός. Το ότι μεγάλωσα την κόρη μου από αυτή τη δουλειά δεν παίζεται!»
Δείτε δύο αποσπάσματα από την συνέντευξη του Θοδωρή Αθερίδη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου: