Το «MasterChef 7» έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου και από την πρώτη στιγμή έγινε φανερό ότι φέτος οι κριτές σκοπεύουν να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο αυστηρότητας με τους διαγωνιζόμενους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν συμπάσχουν με την αγωνία και τα προβλήματά τους.
Ένας από τους διαγωνιζόμενους που πέρασε με επιτυχία τις «εξετάσεις» για την είσοδό του στο σπίτι του διαγωνισμού είναι ο Κωνσταντίνος Κόκκοτας, από τη Λαμία, ο οποίος ιντριγκάρισε τους κριτές με ένα comfort food πιάτο, εμπνευσμένο από την κουζίνα της γιαγιάς του. Το πιάτο που παρουσίασε ο εικοσιεξάχρονος μάγειρας ήταν τηγανιτό κανελόνι με γέμιση από κιμά και κατίκι, με μπεσαμέλ ενισχυμένη με κατίκι και αρωματισμένο βούτυρο.
Το Κωνσταντίνο Κόκκοτα περίμεναν για να πανηγυρίσουν μαζί του η κοπέλα του, ο αδελφός του και οι φίλοι τους, ενώ την προσπάθειά του θα παρακολουθούσαν από το σπίτι τους η μητέρα, η γιαγιά και ο παππούς του, οι οποίοι τον στηρίζουν σε κάθε βήμα του και θέλουν να τον δουν να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του.
«Να γίνω αδιάκριτος; Αν θες. Ακούσαμε γιαγιά, αδέρφια και τα λοιπά. Ο μπαμπάς υποστηρίζει;», ρώτησε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος τον παίκτη, αφού πρώτα είχε επισημάνει πόσο σημαντικό είναι οι διαγωνιζόμενοι να ξέρουν τι θέλουν από το «MasterChef 7».
Από την πλευρά του ο Κόκκοτας -έτσι τον φωνάζουν οι φίλοι του κι έτσι αποφάσισε ότι θα τον φωνάζει ο θείος Λεό- απάντησε πως γνώρισε τον πατέρα στα 18 και στα 19 τον έχασε. Δεν υπήρξε ποτέ κάποιος ιδιαίτερος δεσμός μεταξύ τους, οπότε δεν ένιωσε ποτέ την έλλειψη, δεν έζησε κάποιο «tragic story» πατέρα – γιου, πατεράδες του ήταν ο παππούς, ο αδελφός και η γιαγιά του.
«Συμπάσχω απόλυτα γιατί είμαι ακριβώς ίδια ιστορία. Σε αντιλαμβάνομαι πλήρως. Για αυτό είπα αν γίνομαι αδιάκριτος. Συμπάσχω, ταυτιζόμαστε απόλυτα», απάντησε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και οι χρήστες των social media κατέληξαν άμεσα στο συμπέρασμα ότι ο θείος Λεό βρήκε τον επόμενο αγαπημένο του διαγωνιζόμενο.
Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Κωνσταντίνος Κόκκοτας ασχολείται επαγγελματικά με events σε μαγαζιά στη Λαμία στα οποία μαγειρεύει. Έχει αδυναμία στο «πειραγμένο» street food και σκοπός του είναι να αποκτήσει το δικό του food track το οποίο θα του επιτρέψει να μετακινείται και να μαγειρεύει έχοντας ταυτόχρονα στη διάθεσή του όλα τα απαραίτητα μέσα.
Η προσπάθειά του Κωνσταντίνου Κόκκοτα ανταμείφθηκε με τρία «ναι» από τους κριτές.