Στο σημερινό επεισόδιο των «8 Λέξεων» η Έρση αντιλαμβάνεται για πρώτη φορά ότι κάτι τρέχει με την όραση του Οδυσσέα, αφού εντοπίζει χρωματικά λάθη στο τελευταίο έργο του και ο Μάρκος του τηλεφωνεί, παρά την ψυχρότητα στη σχέση τους, για να προσφέρει τη βοήθειά του. Όμως, ο Οδυσσέας προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα και δείχνει ενοχλημένος από το ενδιαφέρον των άλλων.
Την ίδια ώρα, η Ελεονώρα, αποφασισμένη να δώσει στον Αιμίλιο τη χαριστική βολή, αφηγείται όλο το βρόμικο παρελθόν του στον Έκτορα που την ηχογραφεί και αποκαλύπτει στην Μάγδα πως ήταν ζευγάρι. Η Μάγδα ζητάει εξηγήσεις από τον Αιμίλιο για τις αποκαλύψεις της Ελεονώρας, όμως αυτός, στην προσπάθειά να εκμαιεύσει το διαζύγιο που τόσο θέλει, φεύγει από το σπίτι ενοχλημένος και περνάει τη νύχτα του με την Ελισάβετ.
Η Σμαράγδα από την άλλη δέχεται μια απρόσμενη επίσκεψη. Ο Αντώνης Ραζής, παλιός γνωστός και συνεργάτης της, την επισκέπτεται στο μαγαζί και την πείθει να βγουν
Ο Άκης πάλι ζητάει από την Αποστολία να γυρίσει στο σπίτι, όμως αυτή αρνείται, διαψεύδοντας τις ελπίδες του. Μετά και από αυτό, ο Άκης επιτίθεται ξανά στον Αλέκο.
Τέλος, ο Έκτορας και ο αστυνόμος Βρανάς αποφασίζουν να συνεργαστούν σε μια ενέδρα, η οποία αποδεικνύεται πιο ριψοκίνδυνη από ό,τι νόμιζαν.