Ο Γιώργος Λιανός υποδέχτηκε τους παίκτες των δύο φυλών του Survivor αμαφέροντας σε κάθε στάδιο των δύο αγώνων καθώς και στη Σπηλιά της Φωτιάς, τις μεγάλες αλλαγές του ριάλιτι. Το spoiler της κάθε ημέρας θα είναι μια δύσκολη υπόθεση και φέτος, αλλά το ieidiseis.gr θα έχει έγκαιρα όλες τις πληροφορίες για όσα συμβαίνουν στον Άγιο Δομίνικο.
Πλέον τα αγωνίσματα είναι ομαδικά και οι σημαντικότερες αποφάσεις λαμβάνονται στη «Σπηλιά της Φωτιάς». Όπως έγινε στο πρώτο επεισόδιο, κάθε ομάδα ψηφίζει τον αρχηγό της με φανερή ψήφο. Και φυσικά η μεγάλη ανατροπή ήρθε όταν οι τηλεθεατές συνειδητοποίησαν πως η ατομική ήττα δεν σημαίνει απαραίτητα αποχώρηση.
Αντίθετα υπάρχει η απομόνωση του παίκτη που χάνει στη δοκιμασία, όπως έγινε με την Εκατερίνα Λιντβίνοβα. Τώρα βρίσκεται μόνη στο «Νησί της Εξορίας». Οι πρώην συμπαίκτες της δεν το γνωρίζουν… Η νύχτα που περνάει είναι δύσκολη, το ξημέρωμα όμως της φέρνει κάποιους απρόσμενους επισκέπτες!
Παράλληλα η συμβίωση στις δύο παραλίες δεν είναι εύκολη. Οι πρώτες κλίκες κάνουν την εμφάνισή τους στο εσωτερικό των Κίτρινων και των Πράσινων. Με την πλειοψηφία των αγωνισμάτων να απαιτούν ομαδικότητα η διάσπαση δεν μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα… Θα καταφέρουν οι δύο αρχηγοί, ο Γιάννης Γρυμανέλης και η Ελένη Κατσάρα, να επαναφέρουν την ισορροπία;
Τίγρεις και Αετοί πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σε δύο σημαντικά αγωνίσματα. Ποιοι θα πάρουν τη νίκη και ποιο έπαθλο τους ενθουσιάζει;