Μετά από την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος της ομαδικής του MasterChef 2024, η γκρι μπριγάδα γέμισε χαμόγελα. Αντίθετα υπήρξε έντονος προβληματισμός στην ηττημένη μπορντό μπριγάδα.
Ενώ στο συμβούλιο, αλλά και στην ψηφοφορία που ακολούθησε, οι μάγειρες της μπορντό μπριγάδας έδειξαν αρχικά χαμηλούς τόνους, αλλά οι τριγμοί έκαναν σύντομα την εμφάνισή τους.
Στη διεκδίκηση της ασυλίας η πατάτα ήταν ο πρωταγωνιστής και τίποτα δεν ήταν τόσο εύκολο όσο φαινόταν αρχικά. Οι κριτές είπαν στον Γιάννη ότι ως αρχηγός πρέπει να αποκλείσει ένας μέλος της μπριγάδας του από τη δοκιμασία ασυλίας που ακολουθεί. Του ζητήθηκε να στερήσει δηλαδή από ένα μέλος να διεκδικήσει μία σημαντική ασυλία. Έτσι επέλεξε τον Νίκο Κυψίδη που είχε την καλύτερη προσπάθεια στην ομαδική και δεν θα ψηφιζόταν.
Ο Μάριος κι ο Σοφοκλής είχαν την καλύτερη προσπάθεια για τη ασυλία, κι έτσι αναμετρήθηκαν ξανά. Τελικά αυτός που κέρδισε την ασυλία ήταν ο Σοφοκλής. Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έκανε την σχετική ανακοίνωση: «Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε δύο πολύ νόστιμα πιάτα. Γευστικά κι οι δύο τα έχετε πάει πάρα πολύ καλά. Τα νιόκι στο κομμάτι του μαγειρέματος είναι ανάλαφρα, πιο περιποιήμενα στη διαχείριση του Σοφοκλή. Η προσπάθεια που κερδίζει αυτήν την πολύ σημαντική ασυλία, είναι η προσπάθεια του Σοφοκλή», είπε.
Στη διαδικασία της ψηφοφορίας, οι μάγειρες της μπορντό μπριγάδας του MasterChef 2024 έστειλαν για αποχώρηση τη Χριστίνα και τον Αλέξανδρο.