Κόσμος

Lockdown στο Παρίσι: Απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες λόγω κορονοϊού

Το lockdown και η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα διαρκέσουν για τέσσερις εβδομάδες στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις. 

Την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες στο Παρίσι και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Η απαγόρευση αυτή θα τεθεί σε ισχύ το Σάββατο και θα διαρκέσει αρχικά τέσσερις εβδομάδες. Όποιος κυκλοφορεί έξω κατά τις ώρες απαγόρευσης, από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί «θα πρέπει να έχει κάποιον καλό λόγο», πρόσθεσε ο Μακρόν. Σε όσους παραβιάζουν την απαγόρευση, θα επιβάλλεται πρόστιμο.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει από το Κοινοβούλιο να παρατείνει αυτήν την απαγόρευση για άλλες δύο εβδομάδες, μέχρι την 1η Δεκεμβρίου. «Έξι εβδομάδες, είναι αρκετός χρόνος», σημείωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική τηλεόραση.

Εκτός από το Παρίσι, οι περιορισμοί θα ισχύσουν επίσης στη Γκρενόμπλ, τη Λιλ, τη Λιόν, την Τουλούζη και άλλες πόλεις.

Κατά τη διάρκεια των ωρών της απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν θα μπορεί κανείς να πάει σε εστιατόρια ή να επισκεφθεί φίλους, συνέχισε ο Μακρόν. Δεν θα υπάρξουν όμως περιορισμοί στα δημόσια μέσα μεταφοράς, ούτε απαγόρευση ταξιδιών μεταξύ διαφορετικών περιοχών της Γαλλίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε ότι αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι διαφορετικό από το πρώτο, επειδή ο ιός έχει επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Χαρακτήρισε την κατάσταση «ανησυχητική», ωστόσο διαβεβαίωσε ότι «δεν έχουμε χάσει τον έλεγχο».

Αναφερόμενος στις οικογενειακές συγκεντρώσεις, είπε ότι στο εξής δεν θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερα από 6 άτομα γύρω από το οικογενειακό τραπέζι. Εξαιρούνται ασφαλώς οι οικογένειες με περισσότερα μέλη.

Την ημέρα, η καθημερινότητα των Γάλλων δεν θα αλλάξει. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, το χρειάζεται η οικονομία μας, εμείς το χρειαζόμαστε, τα παιδιά μας θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο», εξήγησε ο πρόεδρος.

Δεν θα υπάρξουν επίσης περιορισμοί στα ταξίδια μεταξύ διαφορετικών περιφερειών.

«Θα το ξεπεράσουμε μαζί», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος απευθυνόμενος στους πολίτες, διαβεβαιώνοντας ότι μολονότι η κατάσταση είναι ανησυχητική, οι αρχές δεν έχουν χάσει τον έλεγχο.

Σήμερα, η Γαλλία ανακοίνωσε 22.591 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19. Είναι η τρίτη φορά μέσα σε έξι ημέρες που ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τις 20.000 σε 24ωρη βάση.

Καταγράφηκαν επίσης 104 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 33.037.

Συνολικά, τα κρούσματα φτάνουν τα 779.063 από την αρχή της πανδημίας.

bbc

Σημειώνεται ότι στην Γαλλία από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 820.017 κρούσματα, ενώ οι θάνατοι έχουν ανέλθει στους 33.056. 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Πού εντοπίζονται τα 436 κρούσματα, οι περιοχές - «Φωτιά» στην Αττική με 201
Colin Farrell: Αγνώριστος ως Πιγκουίνος στα γυρίσματα του Batman
Chevron Right