Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο εδώ και ένα 24ωρο, έχοντας διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό, μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπειας.
Η κατάσταση της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού επιδεινώθηκε, σύμφωνα με το BBC το οποίο μετέδωσε το βράδυ της Δευτέρας την μεταφορά του στην εντατική του St. Thomas.
UK Prime Minister Boris Johnson, who has coronavirus, has been taken to intensive care https://t.co/hQClxR7lRt
— BBC Breaking News (@BBCBreaking) April 6, 2020
Το γραφείο του Μπόρις Τζόνσον αναφέρει πως «κατά τη διάρκεια του απογεύματος, η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού επιδεινώθηκε και, με τη συμβουλή της ιατρικής του ομάδας, μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο».
«Ο πρωθυπουργός λαμβάνει άριστη φροντίδα και ευχαριστεί όλο το προσωπικό του Βρετανικού Συστήματος Υγείας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.
BREAK: @BorisJohnson in intensive care. pic.twitter.com/lH3yuV4KMI
— Joe Pike (@joepike) April 6, 2020
Επιπλέον, κατά τη Ντάουνινγκ Στριτ, ο κ. Τζόνσον ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ να τον αναπληρώνει, όπου κρίνεται απαραίτητο.
Πληροφορίες του Guardian αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας έχει τις αισθήσεις του, ενώ μεταφέρθηκε στην εντατική για προληπτικούς λόγους, σε περίπτωση που χρειαστεί αναπνευστήρα. Δύο άλλες δημοσιογραφικές πηγές, του τηλεοπτικού σταθμού ITV και της εφημερίδας The Times, είπαν ότι το απόγευμα ο Τζόνσον είχε δυσκολία στην αναπνοή και του χορηγήθηκε οξυγόνο.
Ο 55χρονος Τζόνσον είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο το βράδυ της Κυριακής, δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε θετικός στον Covid-19. Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Τζόνσον διαβεβαίωνε μέσω twitter πως η διάθεσή του είναι καλή και ότι βρίσκεται σε επαφή με την ομάδα του.
Σημειώνεται πως η βρετανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να διασφαλίζει ότι υλοποιούνται τα σχέδια του Μπόρις Τζόνσον για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορονοϊού, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός λαμβάνει φροντίδα στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ.
Οι πρώτες αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου στη Βρετανία
«Προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση του πρωθυπουργού», έγραψε στο Twitter o δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, τονίζοντας ότι «δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε πιο ασφαλή χέρια» αφού το νοσοκομείο Σεντ Τόμας έχει «κάποιο από το καλύτερο ιατρικό προσωπικό στον κόσμο».
«Οι σκέψεις μου είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του (…) Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση», ήταν η πρώτη αντίδραση της υπουργού Εμπορίου Λις Τρας.
«Τρομερά θλιβερά νέα. Όλες οι σκέψεις της χώρας είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του σ’ αυτήν την απίστευτα δύσκολη περίοδο», είπε ο νέος ηγέτης των Εργατικών, ο Κιρ Στάρμερ.
Πάνω από 5.000 οι νεκροί στη Βρετανία
Σημειώνεται ότι ο αριθμός των συνολικών θυμάτων από τον κορονοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο ανήλθε στους 5.373, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.
Παράλληλα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στη χώρα υπερβαίνουν τα 50.000.
Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr
Διαβάστε ακόμη:
13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας
Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση
Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα