Κόσμος

Αντιπρόεδρος ΗΠΑ: Ο Ερντογάν υποσχέθηκε στον Τραμπ ότι δεν θα επιτεθεί στο Κομπάνι

Αντιπρόεδρος ΗΠΑ: Ο Ερντογάν υποσχέθηκε στον Τραμπ ότι δεν θα επιτεθεί στο Κομπάνι – Ταξίδι αμερικανικής αντιπροσωπείας στην Τουρκία

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, είπε χθες Δευτέρα ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποσχέθηκε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του δεν θα επιτεθούν στην πόλη Κομπάνι της Συρίας, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ.

 Στην Μάνμπιτζ ο συριακός στρατός μετά τη συμφωνία Άσαντ-Κούρδων (Βίντεο)

«Ο πρόεδρος (Τραμπ) εξασφάλισε τη δέσμευση του προέδρου Ερντογάν ότι δεν θα γίνει επίθεση στην πόλη Κομπάνι», είπε ο Πενς σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως ο ένοικος του Λευκού Οίκου έδωσε εντολή στον ίδιο και στον υπηρεσιακό σύμβουλο εθνικής ασφαλείας, Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν, να ηγηθούν μιας αντιπροσωπείας που θα ταξιδέψει στην Τουρκία για να αποπειραθεί να «βάλει τέλος στην αιματοχυσία».

Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε νωρίτερα σειρά κυρώσεων σε βάρος τούρκων υπουργών και υπουργείων για να πιέσει την Άγκυρα να τερματίσει την εισβολή της στη βορειοανατολική Συρία, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με έντονες επικρίσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για τον τρόπο που χειρίστηκε το ζήτημα.

Τσαβούσογλου για Συρία: Η εισβολή έγινε επειδή οι ΗΠΑ δεν τήρησαν δεσμεύσεις

Κανένας δεν μπορεί να επιτύχει κάτι ενάντια στην Τουρκία μέσω κυρώσεων τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από το Αζερμπαϊτζάν, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη.

Σύμφωνα με το internethaber.com, μιλώντας σε δημοσιογράφους και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις επιχειρήσεις στη Συρία, δήλωσε μεταξύ άλλων πως:

«Αν θέλεις κάτι από την Τουρκία πρέπει να είσαι ειλικρινής και τίμιος και να κρατήσεις τις υποσχέσεις σου. Αναγκαστήκαμε να ξεκινήσουμε μόνοι μας της επιχείρηση γιατί οι ΗΠΑ δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους και δεν έφτιαξαν μια «ασφαλή ζώνη» μέσα στην περιοχή. Δοκιμάσαμε όλες τις εναλλακτικές».

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Τούρκος απόστρατος ομολογεί: Κάναμε εγκλήματα πολέμου - Θηριωδίες κατά των Κούρδων
Τσίπρας: Μπορεί να γράψω κι εγώ βιβλίο για το 2015
Chevron Right