Κόσμος

Νέα θεωρία συνωμοσίας για την Κέιτ Μίντλετον: To σημείωμα που βάζει «φωτιά»

Το πρακτορείο φωτογραφιών Getty Images προχώρησε σε μια διευκρινιστική δήλωση και φούντωσε ξανά τα σενάρια συνωμοσίας για την Κέιτ Μίντλετον.

Πριν από δύο εβδομάδες η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψε σε ολοκληρο τον πλανήτη πως δίνει μάχη με τον καρκίνο και υποβάλλεται σε προληπτικές χημειοθεραπείες. 

Το βίντεο έδωσε ένα τέλος στα σενάρια συνωμοσίας που κυκλοφορούσαν τον τελευταίο καιρό για την κατάσταση της υγείας της. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ζήτησε ιδιωτικότητα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ώστε να έχει την ευκαιρία να αναρρώσει, να διαχειριστεί τις νέες συνθήκες με την οικογένειά της και να προστατεύσει τα παιδιά της.

Ήρθε όμως ένα σημείωμα του πρακτορείου Getty να αναζωπυρώσει τις θεωρίες συνωμοσίας.

Το πρακτορείο φωτογραφιών Getty Images αναγκάστηκε να εκδώσει μια δήλωση αποποίησης ευθύνης που προσέθεσε στα πλάνα της πριγκίπισσας Κέιτ Μίντλετον.

Συγκεκριμένα, το Getty Images αναγκάστηκε να εξηγήσει γιατί πρόσθεσε ένα σημείωμα συντάκτη στο βίντεο στο οποίο η πριγκίπισσα της Ουαλίας αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο. 

Το νέο σημείωμα, που τοποθετήθηκε στην έκδοση του βίντεο από το Getty, γράφει: «Αυτό το απόσπασμα βίντεο παρασχέθηκε από έναν τρίτο οργανισμό και ενδέχεται να μη συμμορφώνεται με τη συντακτική πολιτική της Getty Images».

Το σημείωμα εντοπίστηκε τη Δευτέρα (1/4) και προκάλεσε αμέσως σχόλια στο διαδίκτυο, μετά και τις πρόσφατες αντιδράσεις σχετικά με τη δημοσιοποίηση επεξεργασμένων φωτογραφιών από τη βασιλική οικογένεια.

Tο Getty είπε ότι ο τρόπος με τον οποίο επισημάνθηκε το βίντεο είναι μια συνήθης πρακτική για περιεχόμενο που παραδόθηκε από τρίτους, σε αυτή την περίπτωση το Παλάτι του Κένσινγκτον.

Από το Παλάτι αποκαλύφθηκε ότι τα στούντιο του BBC κατέγραψαν το βίντεο της Κέιτ Μίντλετον όπου ανακοινώνει τη διάγνωση του καρκίνου της στο κοινό στις 20 Μαρτίου, μόλις δύο ημέρες πριν από την κυκλοφορία του. Τα BBC Studios εξέδωσαν μια σύντομη δήλωση επιβεβαιώνοντας ότι γύρισαν το βίντεο.

«Τα BBC Studios γύρισαν ένα μήνυμα από την πριγκίπισσα της Ουαλίας στο Winsdsor αυτή την εβδομάδα. Θα θέλαμε να ευχηθούμε στην Αυτού Βασιλική Υψηλότητα ταχεία ανάρρωση», ανέφεραν χαρακτηριστικά σε δήλωσή τους.

Οι θεωρίες για την τεχνητή νοημοσύνη

Οι θεωρίες όμως δεν σταματούν εδώ. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που το υποστηρίζουν πως το βίντεο της Κέιτ Μίντλετον έχει δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη. 

Σε μια προσπάθεια να «αποδείξουν» την απλότητα της δημιουργίας ενός deepfake βίντεο αναδημοσιεύουν το βίντεο με το πρόσωπο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και της Μέγκαν Μαρκλ στη θέση του προσώπου της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

O Quassim Cassam, καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Warwick και ειδικός στις θεωρίες συνωμοσίας, επισήμανε πως είναι σύνηθες τέτοιες θεωρίες να τροφοδοτούνται από στοιχεία που στην πραγματικότητα τις διαψεύδουν.

«Δεν μπορούν να τις σταματήσουν επειδή τα στοιχεία εναντίον τους αντιμετωπίζονται ως μέρος της συνωμοσίας. Γι’ αυτό είναι τόσο ανθεκτικά» εξήγησε χαρακτηριστικά στο Birmingham Live.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Για μπάνιο το Σάββατο, λίγες ώρες κακοκαιρίας την Κυριακή - Οι περιοχές με βροχές
Στίγκας: Δεν έχω κατηγορήσει κανέναν βουλευτή των Σπαρτιατών – Θα τους στηρίξω μέχρι τέλους
Chevron Right