Κόσμος

Ολίβια Πρατ-Κόρμπελ: Οι οπαδοί της Λίβερπουλ απέτισαν φόρο τιμής στη εννιάχρονη – «Χρειαζόμαστε ονόματα, η σιωπή δεν είναι επιλογή», λέει η αστυνομία

Οι οπαδοί στο Άνφιλντ χειροκρότησαν, κατά τη διάρκεια του ένατου λεπτού του αγώνα της Premier League με την Μπόρνμουθ, για να τιμήσουν τη μνήμη του εννιάχρονου κοριτσιού που πυροβολήθηκε στο σπίτι της τη Δευτέρα.

 

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ απέτισαν φόρο τιμής στη δολοφονημένη εννιάχρονη Ολίβια Πρατ-Κόρμπελ, την στιγμή που η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπιστεί ο δολοφόνος της.

Οι οπαδοί στο Άνφιλντ χειροκρότησαν, κατά τη διάρκεια του ένατου λεπτού του αγώνα της Premier League με την Μπόρνμουθ, για να τιμήσουν τη μνήμη του εννιάχρονου κοριτσιού που πυροβολήθηκε στο σπίτι της τη Δευτέρα.

Χθες Παρασκευή τόσο οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Λίβερπουλ όσο και της Έβερτον απέτισαν φόρο τιμή στη λεωφόρο Κίνγκσχέλθ, όπου η Ολίβια πυροβολήθηκε θανάσιμα.

Η αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ ενθάρρυνε σήμερα τους πολίτες να βοηθήσουν ώστε να διασφαλιστεί ότι «δεν υπάρχει κρυψώνα για κανέναν που εμπλέκεται στη δολοφονία της μικρής Ολίβια».

«Η σιωπή δεν είναι επιλογή», πρόσθεσαν οι αρχές, καθώς ζήτησαν από τους πολίτες να έρθουν σε επαφή μαζί τους εάν γνωρίζουν κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει την Ολίβια και την οικογένειά της να «δικαιωθούν».

Η εννιάχρονη Ολίβια Πρατ-Κόρμπελ ετοιμαζόταν να πάει για ύπνο όταν η μητέρα της άκουσε πυροβολισμούς έξω από το σπίτι τους στο Λίβερπουλ στι 10 το βράδυ και άνοιξε την πόρτα, με αποτέλεσμα να εισβάλει ένοπλος.

Δολοφονήθηκε από έναν μασκοφόρο ένοπλο, αφού ένας 35χρονος – που ήταν εντελώς άγνωστος στην οικογένειά της αλλά γνωστός στην αστυνομία για την εγκληματική του δράση – εισέβαλε στο σπίτι της στη λεωφόρο Κίνγκσχέλθ, στην περιοχή Ντόουβκοτ του Λίβερπουλ το βράδυ της Δευτέρας, σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από έναν δράστη, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ένας ντόπιος είπε: «Ήταν απλώς αθώοι άνθρωποι, αυτό είναι που το κάνει 10 φορές χειρότερο. Ήταν ήσυχοι, αξιοσέβαστοι άνθρωποι. Γνωρίζοντας ότι κάποιος πυροβολήθηκε μόνο και μόνο επειδή άνοιξε την πόρτα. Δεν είναι σωστό. Ήταν τα ίδια άτομα που συμμετείχαν στο πυροβολισμό πριν από μερικές εβδομάδες στο πάρκο Akers Hall. Ξέρουμε ότι ήταν. Είναι δύο αντίπαλες συμμορίες που κυνηγούν η μία την άλλη».

Στο σημείο της δολοφονίας υπάρχουν κάρτες με μηνύματα και λουλούδια. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, η αστυνομικός Σερένα Κένεντι απηύθυνε έκκληση στα «μέλη της εγκληματικής αδελφότητας» να «εξετάσουν τις συνειδήσεις τους» και να αναγνωρίσουν τον δολοφόνο της Oλίβια.

Το Λίβερπουλ βρίσκεται σε πένθος για τρίτη ημέρα μετά τη δολοφονία. Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ, Ίαν Ρας και ο πρώην παίκτης της Έβερτον, Ίαν Σνοντίν, ήταν μεταξύ των χιλιάδων ανθρώπων που αποτίουν φόρο τιμής για το αδικοχαμένο 9χρονο παιδί.

Οι δολοφονίες προκάλεσαν οργή στο Λίβερπουλ. Η δήμαρχος της πόλης, Τζόαν Άντερσον, απευθυνόμενη στην οικογένεια του δολοφονημένου κοριτσιού, είπε: «Αυτό είναι απολύτως καταστροφικό. Ο πόνος που πρέπει να νιώθετε αυτή τη στιγμή είναι αδιανόητος. Αυτή είναι μια τραγωδία που θα συνταράξει τις κοινότητές μας».

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Κουφονήσι: Θρίλερ με πτώμα σε σακούλα - Το βρήκε τουρίστας
Ο καιρός αύριο Κυριακή 28/8
Chevron Right