Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, με ανάρτηση του στο Twitter κι εν αναμονή της αναγνώρισης των «Λαϊκών Δημοκρατιών» Ντονένσκ και Λογκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία από τον Πρόεδρο Πούτιν, δήλωσε ότι «τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε με ηρεμία στις προσπάθειες αποκλιμάκωσης.»
Not only Ukraine, the entire world now closely follows Russia’s actions regarding the recognition of the so-called “L/DPR”. Everyone realizes consequences. A lot of emotions out there, but it’s exactly now that we all should calmly focus on de-escalation efforts. No other way.
— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) February 21, 2022
«Όχι μόνο η Ουκρανία, αλλά ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθεί πλέον στενά τις ενέργειες της Ρωσίας σχετικά με την αναγνώριση της λεγόμενης “Λ/ΔΔΡ”. Όλοι αντιλαμβάνονται τις συνέπειες. Πολλά συναισθήματα υπάρχουν εκεί έξω, αλλά είναι ακριβώς τώρα που όλοι πρέπει να επικεντρωθούμε με ηρεμία στις προσπάθειες αποκλιμάκωσης. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος», έγραψε στον λογαριασμό του.
Νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, άκουσε τις εισηγήσεις από τα μέλη του συμβουλίου για την αναγνώριση των αυτοαποκαλούμενων «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονένσκ και Λουγκάνσκ, ανακοινώνοντας στη συνέχεια ότι θα πάρει την απόφαση σήμερα για την αναγνώριση ή όχι των περιοχών του Ντονμπάς.