Οι ελπίδες δεν έσβησαν ακόμη, αφού μια 29χρονη κοπέλα ανασύρθηκε ζωντανή από τα συντρίμμια 258 ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό στο Καχραμανμαράς της Τουρκίας.
Όπως ανέφερε το πρακτορείο Anadolu, οι ομάδες που επιχειρούν στην περιοχή Εμπράρ αντιλήφθηκαν ότι ένα άτομο ήταν ζωντανό και κατόρθωσαν να ανασύρουν από τα χαλάσματα την 29χρονη Νεσλιχάν Κιλιντς.
Η νεαρή μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Καχραμανμαράς. «Ο Θεός άκουσε τις προσευχές μου», είπε συγκινημένος και ο πατέρας της.
Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Anadolu
In yet another miraculous rescue, a woman was found alive in the rubble after 257 hours, more than 10 days, of twin earthquakes in southern Türkiye https://t.co/liI9btIFhL pic.twitter.com/40NQU8WSZY
— Anadolu English (@anadoluagency) February 16, 2023
«Η ασθενής μας μίλησε και είπε το όνομά της. Ρωτάει για τους συγγενείς της και όταν ακούει ότι είναι καλά ανακουφίζεται. Έχει τις αισθήσεις της, η κατάστασή του είναι σταθερή πλέον.
Κάναμε την απαραίτητη παρέμβαση για να μην την κουράσουμε. Επειδή βρισκόταν σε πολύ κρύο περιβάλλον, ξεκινήσαμε θερμοθεραπεία. Παρείχαμε την απαραίτητη υποστήριξη υγρών και προχωρήσαμε σε αιμοκάθαρση», δήλωσε ο υπεύθυνος του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται η διασωθείσα.
Πάνω από 36.100 οι νεκροί, στους 108.000 οι τραυματίες
Σύμφβνα με τον τελευταίο θλιβερό απολογισμό, τουλάχιστον 36.187 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 108.000 τραυματίστηκαν από τους δύο ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν τη νότια Τουρκία την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε την Πέμπτη η AFAD.
Οι σεισμοί μεγέθους 7,8 και 7,7 Ρίχτερ της 6ης Φεβρουαρίου, με επίκεντρο την επαρχία Καχραμανμάρας, επηρέασαν περισσότερους από 13 εκατομμύρια ανθρώπους σε 11 επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων των Άδανα, Adiyaman, Diyarbakir, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye, Sanliurfa και Elazig.
Σύμφωνα με το Anadolu, πολλές χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας και του Λιβάνου, αισθάνθηκαν επίσης τους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία σε διάστημα μικρότερο των 10 ωρών, ενώ πάνω από 253.000 μέλη του προσωπικού έρευνας και διάσωσης εργάζονται επί τόπου, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Τουρκική Προεδρία Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD).
Επίσης τουλάχιστον 216.347 άνθρωποι έχουν φύγει από τις περιοχές που διέμεναν και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι συνολικά 7.098 ξένο προσωπικό από 74 χώρες συνεχίζουν επί του παρόντος τις προσπάθειές τους στα σημεία της καταστροφής.