Κόσμος

Σοκ στην Κωνσταντινούπολη με τη διπλή γυναικοκτονία με αποκεφαλισμό – Αυτοκτόνησε ο ύποπτος

Ο δράστης αποκεφάλισε μία γυναίκα σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης.

Δύο νεαρές γυναίκες δολοφονήθηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, με διαφορά 30 λεπτών και ο βασικός ύποπτος αυτοκτόνησε, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι δύο γυναίκες και ο ύποπτος ήταν ηλικίας 19 ετών, ανέφερε το κυβερνείο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο δεν διευκρίνισε εάν τα θύματα γνώριζαν τον φερόμενο δολοφόνο τους.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, ο δράστης αποκεφάλισε μία από αυτές τις γυναίκες σε έναν από τους προμαχώνες της πόλης, στη συνοικία Φατίχ, από τους οποίους στη συνέχεια ο ύποπτος πήδηξε και σκοτώθηκε.

Η Τουρκία συγκλονίζεται από τη μάστιγα των γυναικοκτονιών: μια τουρκική οργάνωση καταμέτρησε 290 δολοφονίες γυναικών από τις αρχές του έτους και περισσότερους από 160 «ύποπτους θανάτους», τους οποίους οι αρχές έχουν καταγράψει ως αυτοκτονίες ή δυστυχήματα.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, επτά γυναικοκτονίες διαπράχθηκαν σε μία μονάχα ημέρα σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Τουρκία αποσύρθηκε το 2021 από τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και τη μάχη κατά της βίας σε βάρος των γυναικών, την επονομαζόμενη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, η οποία επιβάλλει στις αρχές να ερευνούν και να τιμωρούν τη βία σε βάρος των γυναικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ο Eminem γίνεται παππούς - Το αποκάλυψε με το πιο συγκινητικό βίντεο κλιπ που δημιούργησε
Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα Ανδρουλάκη, μάχη ψήφο - ψήφο για την δεύτερη θέση
Chevron Right