Ρεπόρτερ του CNN που καλύπτει τις εξελίξεις από το Κίεβο ακούει εκρήξεις και φοράει σε live μετάδοση τον προστατευτικό εξοπλισμό.
«Μόλις άκουσα ένα μεγάλο μπαμ ακριβώς εδώ πίσω μου. Δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι παρόμοιο», είπε ενώ βρισκόταν σε live σύνδεση για όλες τις εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Πανικός στο Κίεβο – Χιλιάδες πολίτες εγκαταλείπουν την πόλη
Στο μεταξύ, πανικός επικρατεί στην ουκρανική πρωτεύουσα με χιλιάδες πολίτες να εγκαταλείπουν την πόλη.
Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται από το πρωί στο Κίεβο, στην Οδησσό (νότια) και σε πολλές περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, μετά την ανακοίνωση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι διέταξε στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της χώρας αυτής, μεταδίδουν δημοσιογράφοι.
Σύμφωνα με μαρτρυρίες, στην πρωτεύουσα ακούστηκαν τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο και αμέσως μετά σειρήνες ασθενοφόρων.
https://twitter.com/fitnews24/status/1496693849917435905
BREAKING VIDEO: AIR RAID SIRENS NOW IN CAPITAL CITY OF KIEV. #UKRAINE #WWIII pic.twitter.com/A4JDErpQyw
— 🚨ANONCAT NEWS ALERT 🐈⬛🏴 (@anoncatnews) February 24, 2022
https://twitter.com/fitnews24/status/1496693849917435905
https://twitter.com/fitnews24/status/1496697487062716420
Στην Μαριούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη στον τομέα του μετώπου με μισό εκατομμύριο κατοίκους, όπου βρίσκεται λιμάνι στρατηγικής σημασίας, αρκετοί κάτοικοι ανέφεραν ότι ακούγονται πυρά πυροβολικού από συνοικία στον ανατολικό τομέα της πόλης.
Πιο κοντά στο μέτωπο, στην Κραματόρσκ, ακούστηκαν τουλάχιστον τέσσερις ισχυρές εκρήξεις.
Εξακόσια χιλιόμετρα από εκεί, στη νότια Ουκρανία, στην Οδησσό, λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα, ακούστηκαν επίσης εκρήξεις,
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε πριν από λίγο πως ρωσικές δυνάμεις έφθασαν και επιχειρούν πλέον στη Μαριούπολη και στην Οδησσό.