Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: 13 άμαχοι και 9 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες στη Χερσώνα

Ώρα με την ώρα μεγαλώνει ο τραγικός απολογισμός από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Δεκατρείς άμαχοι και εννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα στην περιφέρεια της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, η οποία ελέγχεται πλέον εν μέρει από τις ρωσικές δυνάμεις, ανακοίνωσαν οι αρχές της επαρχίας αυτής.

«Δεκατρείς πολίτες, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν, καθώς και εννέα Ουκρανοί στρατιώτες, στην επίθεση εναντίον της Χερσώνας», ανέφεραν οι τοπικές αρχές στο Facebook.

Σύμφωνα πάντα με την πηγή αυτή, η πόλη Χενιτσέσκ, ένα λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα, ελέγχεται από τους Ρώσους.

Όλες οι διοικητικές υπηρεσίες πέρασαν υπό τον έλεγχο των εισβολέων. Σταθμεύουν στην πόλη Χενιτσέσκ, υπάρχουν φυλάκια ελέγχου και Ρώσοι στρατιώτες στην περιφέρεια της πόλης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν επίσης τον υδροηλεκτρικό σταθμό της Καχόφκα και την πόλη Ολέτσκι. «Οι ουκρανικές στρατιωτικές βάσεις καταστράφηκαν από την αεροπορία του εχθρού», ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Υπό ρωσικό έλεγχο βρίσκεται επίσης ο διάπλους του ποταμού Δνείπερου. 

Οι Ρώσοι κατέλαβαν το Τσερνόμπιλ

Ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής του Τσερνόμπιλ κατελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε σύμβουλος του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, αναφέρει το Reuters.

Ρωσικά στρατεύματα φέρονται να εισήλθαν από την πλευρά της Λευκορωσίας σε περιοχή κοντά στο πρώην πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ στην Ουκρανία και το κατέλαβαν δύο ώρες μετά την πολιορκία.

«Είναι αδύνατον να πούμε αν το πυρηνικό εργοστάσιο είναι ασφαλές, έπειτα από την παντελώς ανούσια επίθεση των Ρώσων. Αυτή είναι μια από τις σοβαρότερες απειλές για την Ευρώπη σήμερα», ανέφερε ένας σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ».

Σύμφωνα με τον Ποντόλιακ, στα χέρια των Ρώσων έχει περάσει και το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Γκοστόμελ (Χοστόμελ).

Νωρίτερα, βίντεο έδειχνε τις ρωσικές δυνάμεις εισβολής στη Ζώνη Αποκλεισμού του Τσερνομπίλ:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
ERTFLIX: Οι Άλπεις και άλλα πέντε σινεφίλ «διαμαντάκια»
Mega Star: Η Αναστασία και οι viral «αμαρτίες» της
Chevron Right