Κόσμος

Έφτασε στην Πολωνία ο Τζο Μπάιντεν

Μετά την επίσκεψή του στο Κίεβο, ο Μπάιντεν βρίσκεται στην Πολωνία.

Στην Πολωνία βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας (20/2) ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως μεταδίδει το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων (PAP) επικαλούμενο τον υφυπουργό Εξωτερικών Πιοτρ Βάβρτσικ.

Νωρίτερα σήμερα, ο αμερικανός πρόεδρος επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά το Κίεβο, ενόψει της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, διαβεβαιώνοντας τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχετικά με την ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ «για όσο χρειαστεί».

Νωρίτερα, ένα χειρόγραφο σημείωμα άφησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά την επίσκεψή του στην Ουκρανία, από όπου επανέλαβε την στήριξή του προς το Κίεβο, ένα χρόνο μετά την ρωσική εισβολή.

Στο μήνυμά του ο πρόεδρος Μπάιντεν γράφει χαρακτηριστικά: «Είναι τιμή μου να με υποδέχονται στο Κίεβο για να σταθώ αλληλέγγυα και φιλικά κοντά στον ουκρανικό λαό που αγαπά την ελευθερία. Κύριε πρόεδρε, αποδεχτείτε παρακαλώ τη βαθιά εκτίμησή μου για τη δύναμη και το αρχηγικό πνεύμα που επιδεικνύετε».

«Δόξα στην Ουκρανία» (Slava Ukraini) γράφει στο τέλος στα ουκρανικά. Κάτω από το γράμμα, ο Μπάιντεν έβαλε την υπογραφή του.

Ο Μπάιντεν άφησε το χειρόγραφο σημείωμα στο προεδρικό μέγαρο, στο βιβλίο επισκεπτών, αμέσως μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση κλήση στην Επιτροπή Θεσμών των επικεφαλής ΑΑΔΕ και ΡΑΕ
Survivor All Star: Δεν άντεξαν την πίεση κι έχασαν την ασυλία - Αυτός πάει για αποχώρηση
Chevron Right