Αντιδράσεις προκάλεσε το βίντεο που απεικονίζει την Καμάλα Χάρις να γελά νευρικά, όταν δημοσιογράφοι την περίμεναν λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για τη Σιγκαπούρη, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη, για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση στο Αφγανιστάν.
«Ποια είναι η απάντησή σας στις αναφορές για Αμερικανούς», ξεκίνησε να την ρωτάει ένας δημοσιογράφος, διεκδικώντας μια δήλωση από την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, ανάμεσα σε δεκάδες άλλους.
«Ηρεμήστε, ηρεμήστε. Χαλαρώστε όλοι», ακούστηκε να λέει η Χάρις, περικυκλωμένη από τους δημοσιογράφους, γελώντας νευρικά.
«Θέλω να μιλήσω για δύο πράγματα: Αρχικά για το Αφγανιστάν, το οποίο αποτελεί τη νούμερο 1 προτεραιότητά μας τώρα, καθώς θέλουμε να διασφαλίσουμε την ασφαλή απομάκρυνση των Αμερικανών και των Αφγανών που συνεργάστηκαν μαζί μας και βρίσκονται σε κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών. Και σε αυτό έχω επικεντρωθεί τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες και θα το κάνω και τις επόμενες», δήλωσε τελικά η ίδια, όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.
Οι δηλώσεις της Χάρις έρχονται τη στιγμή που πολλοί κατακρίνουν τον πρόεδρο Μπάιντεν για την κατάσταση του Αφγανιστάν, καθώς η επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία ήρθε αμέσως μετά την εσπευσμένη αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, που διέταξε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Δείτε το βίντεο:
WATCH: Kamala Harris laughs when a reporter starts to ask her about Americans trapped in Afghanistan pic.twitter.com/7863Seq36C
— RNC Research (@RNCResearch) August 22, 2021