Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μεγάλη πομπή ρωσικών στρατευμάτων προς το Κίεβο

Τέταρτη ημέρα πολέμου στην Ουκρανία και το Κίεβο αντέχει.

Η εισβολή που ήλπιζε ο Βλαντιμίρ Πούτιν να τελειώσει μέσα σε λίγες ώρρες συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα, με τις ουκρανικές δυνάμεις να αντέχουν.

Η ουκρανική πρωτεύουσα δεν πέφτει και ο στρατός έχει στήσει οχυρώματα μέσα στην πόλη. Την ίδια ώρα οι δορυφορικές εικόνες της αμερικανικής ιδιωτικής εταιρείας Maxar που συλλέχθηκαν στις 10.56 π.μ. σήμερα το πρωί είναι ανησυχητικές και ενδεικτικές της μεγάλης επίθεσης που έχει εξαπολύσει. Συγκεκριμένα οι εικόνες δείχνουν μια μεγάλη ανάπτυξη ρωσικών χερσαίων δυνάμεων, αποτελούμενες από εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα, που κατευθύνονται βορειοανατολικά της ουκρανικής πόλης Ιβάνκιβ κινούμενα προς την κατεύθυνση του Κιέβου.

Περίπου 64 χλμ μακριά από το Κίεβο.

Η πομπή εκτεινόταν για περισσότερα από 5 χλμ και αποτελούνταν από οχήματα που μετέφεραν καύσιμα, υλικοτεχνική υποστήριξη, αλλά και από τεθωρακισμένα οχήματα όπως τανκς, οχήματα μάχης πεζικού, αυτοπροωθούμενα πυροβολικά.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Τζόκερ Κλήρωση 27/2/2022: Τζακ ποτ - Οι τυχεροί αριθμοί
Το νορβηγικό κρατικό ταμείο επενδύσεων θα αποσυρθεί από τη Ρωσία
Chevron Right