Κόσμος

Δείτε βίντεο: Η στιγμή που ηχούν οι σειρήνες και αναχαιτίζονται τα drones πάνω από την Ιερουσαλήμ

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι περισσότερα από 200 drones και πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από το Ιράν, με στόχο ακόμη και την Ιερουσαλήμ.

Πλάνα που τραβήχτηκαν στην Ιερουσαλήμ όταν ηχούσαν οι σειρήνες για να προειδοποιήσουν τους πολίτες του Ισραήλ για τα εισερχόμενα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους, δημοσιοποιήθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής (14/04).

Φαίνονται, επίσης, εκρήξεις να φωτίζουν τον ουρανό καθώς τα ισραηλινά συστήματα αεράμυνας ενεργοποιήθηκαν στην Ιερουσαλήμ, όπως αναφέρει το Sky News. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι περισσότερα από 200 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από το Ιράν το βράδυ του Σαββάτου (13/04).

Ισραηλινός στρατός: «Αναχαιτίσαμε το 99% της επίθεσης του Ιράν»

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, ενημέρωσε για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και είπε ότι περισσότερα από 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Ιράν κατά τη διάρκεια της νύχτας, το 99% των οποίων αναχαιτίστηκαν.

Ακόμα, ο ίδιος είπε ότι η αεροπορική βάση Νεβατίμ χτυπήθηκε, αλλά «οι δυνατότητές της δεν αμβλύνθηκαν». Δεν αναφέρθηκαν θάνατοι, αλλά ένα 10χρονο κορίτσι τραυματίστηκε από θραύσματα, πρόσθεσε ο Ντάνιελ Χαγκάρι.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι μερικές από τις εκτοξεύσεις ήταν από το Ιράκ και την Υεμένη – εκτός από το Ιράν. Συνέχισε λέγοντας ότι η κατάσταση εξακολουθεί να εξελίσσεται και αεροσκάφη περιπολούν. «Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο», δήλωσε τέλος ο Ντάνιελ Χαγκάρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Νίκος Βέρτης – Ακυρώνονται εμφανίσεις του στο «YTON»
ΥΠΕΞ: «Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ»
Chevron Right