Το Κέντρο Σεισμολογικών Δικτύων της Κίνας ανακοίνωσε ότι το μεσημέρι έγινε αισθητή δόνηση 6,8 βαθμών στην αυτόνομη θιβετιανή νομαρχία Γκάνζι στα δυτικά της επαρχίας.
Το επίκεντρο του σεισμού, που καταγράφηκε σε βάθος 16 χιλιομέτρων, προσδιορίστηκε σε απόσταση 39 χιλιομέτρων κοντά στην κομητεία Λούντινγκ.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, 30 διασώστες καταστροφών από την περιοχή Λουντίνγκ και 530 διασώστες καταστροφών από γειτονικούς οικισμούς στάλθηκαν στην περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες για την πυκνότητα του πληθυσμού που λαμβάνονται από κινητές πηγές, 39 χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε περιοχές σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το επίκεντρο, 330 χιλιάδες σε απόσταση 50 χιλιομέτρων και 1,55 εκατομμύρια σε απόσταση 100 χιλιομέτρων.
Αν και δεν έχουν αναφερθεί ακόμη θύματα από τον σεισμό, εκφράζονται φόβοι ότι ο σεισμός, ο οποίος φαίνεται να έχει προκαλέσει σοβαρές δονήσεις στα βίντεο που έχουν τραβήξει οι κάτοικοι της περιοχής στο διαδίκτυο, μπορεί να έχει προκαλέσει καταστροφές.