Οξεία κριτική δέχτηκε ο Μπόρις Τζόνσον από μία Ουκρανή δημοσιογράφο, για την «αποτυχία της Δύσης» να προστατεύσει τους πολίτες της χώρας από τη «βαρβαρότητα» του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο Πρωθυπουργός κατηγορήθηκε ότι «φοβόταν» να υπερασπιστεί τον λαό, εν μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα Τρίτη (1/3), κατά την επίσκεψή του στην Πολωνία.
Η δημοσιογράφος Ντάρια Καλενιούκ, είπε ότι γυναίκες και παιδιά έχουν γίνει στόχοι του πολέμου, επειδή το ΝΑΤΟ δεν επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.
«Δεν έρχεστε να δείτε Πρωθυπουργό του Κιέβου… γιατί φοβάστε», τόνισε η ίδια, προσθέτοντας ότι «το ΝΑΤΟ ήθελε να αποφύγει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όμως αυτός είχε ήδη ξεκινήσει».
Αφού άκουσε με αμηχανία τα όσα του καταλόγισε η Καλενιούκ, ο κ. Τζόνσον έσπασε τη σιωπή του και απάντησε ότι «έκανε ό,τι μπορούσε», αλλά «δεν μπορεί να προσποιηθεί» ότι η Δύση θα παρέμβει στρατιωτικά στον πόλεμο που εξαπέλυσε η Ρωσία στην Ουκρανία.
«Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε», υπογράμμισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.
Δείτε το σχετικό βίντεο
Η κριτική στον Βρετανό πρωθυπουργό ήρθε αφού ο Τζόνσον κατηγόρησε τον Πούτιν ότι χρησιμοποιεί «βάρβαρες τακτικές» εναντίον αθώων Ουκρανών αμάχων, καθώς οι δυνάμεις εισβολής κλιμάκωσαν τις επιθέσεις τους.
Ο ΟΗΕ, αναφέρει ότι τουλάχιστον 136 άμαχοι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής, μεταξύ των οποίων 13 παιδιά, και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν.
Ο Τζόνσον είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «είναι έτοιμο» να δεχθεί σημαντικό αριθμό προσφύγων, ακόμα καιι περισσότερους από 200.000.
Πηγή: Daily Mail