Η Γερουσία των ΗΠΑ απάλλαξε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ από την κατηγορία της υποκίνησης εξέγερσης με την οποία παραπέμφθηκε. Απαιτούνταν 67 ψήφοι για την καταδίκη του Ρεπουμπλικανού πρώην προέδρου.
Αν και επτά Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ της καταδίκης του Ντόναλντ Τραμπ, δεν συγκεντρώθηκε η πλειοψηφία των δύο τρίτων.
Συνολικά, 57 γερουσιαστές τάχθηκαν υπέρ της καταδίκης του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ 43 καταψήφισαν.
Here are the seven Senate Republicans who voted to convict Donald Trump:
• Richard Burr
• Bill Cassidy
• Susan Collins
• Lisa Murkowski
• Mitt Romney
• Ben Sasse
• Pat Toomey https://t.co/fMCAIBPum6— CNN (@CNN) February 13, 2021
Ο Τραμπ δεν είναι πλέον ένοικος του Λευκού Οίκου ωστόσο, αν είχε καταδικαστεί, η Γερουσία θα μπορούσε να ψηφίσει ούτως ώστε να εμποδίσει τον πρώην πρόεδρο να θέσει ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία.
Trump's defense attorney Michael van der Veen: "For the first time in history, Congress has asserted the right to try and punish a former president who is a private citizen. Nowhere in the Constitution is the power enumerated." https://t.co/BY7pGN4vv8 #impeachmenttrial pic.twitter.com/9ojRUis6Ml
— ABC News (@ABC) February 13, 2021
Τραμπ: Η δίκη στη Γερουσία είναι μέρος του «μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών στην ιστορία της χώρας μας»
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως η δίκη στη Γερουσία ήταν άλλη μια φάση του «μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών στην ιστορία της χώρας μας».
Ο Τραμπ έκανε τη δήλωση αυτή μετά την απαλλαγή του από τη Γερουσία στη δεύτερη δίκη του μέσα σε 12 μήνες, καθώς οι Ρεπουμπλικανοί τον προστάτευσαν από την απόδοση ευθυνών για τη φονική επίθεση της 6ης Ιανουαρίου υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.
Statement by Donald J. Trump, 45th President of the United States of America: pic.twitter.com/Z3nG6xeN9Z
— Trump War Room (@TrumpWarRoom) February 13, 2021