Ραγδαίες παραμένουν οι εξελίξεις στον τομέα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία η Νάνσι Πελόζι, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να απαγορεύσουν τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία.
Η δήλωση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων ήρθε λίγες ώρες μετά τις αναφορές του Τζο Μπάιντεν ο οποίος τόνισε πως όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν στο τραπέζι όταν ρωτήθηκε για το εάν οι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο από τη Ρωσία μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.
Ο Λευκός Οίκος ανέφερε πως «ζυγίζει» τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην παγκόσμια πετρελαϊκή αγορά και στις ανάγκες των Αμερικανών, εξετάζοντας εάν θα συμπεριλάβει τον ενεργειακό τομέα στα μέτρα που λαμβάνει κατά της Ρωσίας μετά την επίθεση στο ουκρανικό έδαφος.
*PELOSI SAYS U.S. SHOULD BAN OIL IMPORTS FROM RUSSIA
— *Walter Bloomberg (@DeItaone) March 3, 2022