Κόσμος

Τηλεφώνημα Τρας-Σολτς με «φόντο» την ενεργειακή κρίση

Η Λιζ Τρας είπε στον Όλαφ Σολτς ότι επιθυμεί να διευρύνει την αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας συζήτησε την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν στη σπουδαιότητα της ενεργειακής ανθεκτικότητας και ανεξαρτησίας. Η πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία που έχει η διασφάλιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας στην Ευρώπη, καθώς και η προστασία των χωρών που κατέστησαν ευάλωτες από τον οικονομικό εκβιασμό της Ρωσίας», ανέφερε εκπρόσωπος της πρωθυπουργού της Βρετανίας.

Η Λιζ Τρας είπε επίσης στον Όλαφ Σολτς ότι επιθυμεί να διευρύνει την αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και να βρει μια λύση σε ζητήματα που αφορούν τους αμφιλεγόμενους κανόνες που διέπουν το εμπόριο με τη Βόρεια Ιρλανδία στη μετά το Brexit εποχή, συμπλήρωσε η εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Επέστρεψαν στον Λευκό Οίκο Μπαράκ Ομπάμα και Μισέλ
Οικονόμου για εκλογικό νόμο: Είναι εργαλείο, δεν είναι σκοπός
Chevron Right