Κόσμος

«Είναι μια φριχτή νύχτα» – Τα διεθνή ΜΜΕ για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη

Τον γύρο του κόσμου κάνει το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, με τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά να φιλοξενούν την είδηση στα πρωτοσέλια τους.

Τον γύρο του κόσμου μέσω των μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων κάνουν οι εικόνες από το πολύνεκρο δυστύχημα με τη μετωπική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη το βράδι της Τρίτης.

BBC, Reuters, Associated Press, CNN και άλλα φιλοξενούν στα πρωτοσέλιδά τους το μοιραίο δυστύχημα, αναφέροντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η σύγκρουση.

bbc

reuters

«Δύο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 32 άνθρωποι και να τραυματιστούν 85. Τα αίτια του πιο θανατηφόρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες παρέμειναν ασαφή», γράφει το Reuters.

AP

«Επιβατική αμαξοστοιχία στην Ελλάδα που μετέφερε εκατοντάδες ανθρώπους συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία σε ένα πύρινο… ναυάγιο στο βόρειο τμήμα της χώρας», αναφέρει το AP.

cnn

lemonde

«Δύο τρένα συγκρούστηκαν στη βόρεια Ελλάδα με αποτέλεσμα να υπάρξουν νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονται για τη διάσωση των επιβατών και την κατάσβεση της πυρκαγιάς που προκλήθηκε από τη σύγκρουση κοντά στην πόλη της Λάρισας το βράδυ της Τρίτης» αναφέρει το BBC. «Είναι μια φριχτή νύχτα», σχολιάζει στο tweet του.

Για τη σύγκρουση των τρένων γράφει και ο βρετανικός Guardian: «Οι δύο αμαξοστοιχίες – μια επιβατική αμαξοστοιχία που ταξίδευε από την Αθήνα προς τη βόρεια πόλη της Θεσσαλονίκης και μια εμπορική αμαξοστοιχία από τη Θεσσαλονίκη προς τη Λάρισα, συγκρούστηκαν μετωπικά έξω από την πόλη της κεντρικής Ελλάδας, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Κωνσταντίνος Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας».

Τweets για το πολύνεκρο δυστύχημα

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, από τη σφοδρή σύγκρουση της εμπορικής αμαξοστοιχίας με την επιβατική οι νεκροί ανέρχονται μέχρι αυτή τη στιγμή σε 32. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής από τους 85 τραυματίες παραμένουν στα νοσοκομεία οι 53.

Φόβος όλων είναι πως ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες, καθώς τα δύο πρώτα βαγόνια έχουν καταπλακωθεί και οι άνδρες των διασωστικών συνεργείων πραγματοποιούν με δυσκολία έρευνες για εγκλωβισμένους.

Η επιχείρηση των πυροσβεστών στα συγκεκριμένα βαγόνια γίνεται με τη βοήθεια 4 ειδικών γερανοφόρων οχημάτων που θα ανασηκώσουν τους συρμούς.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Βασίλης Βαθρακογιάννης, η ελληνική αστυνομία με τον ιατροδικαστή έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας όπου μεταφέρονται οι σοροί. Στο νοσοκομείο βρίσκονται αξιωματικοί της αστυνομίας μαζί με ειδικούς ψυχολόγους προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία και να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τους συγγενείς των θυμάτων.

Νωρίτερα η ΕΡΤ είχε μεταδώσει πως ανάμεσα στους νεκρούς είναι και εννέα υπάλληλοι του ΟΣΕ, δηλαδή οι μηχανοδηγοί και οι συνοδοί των δύο τρένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
«Στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη δεν λειτουργεί τίποτα» - Βόμβες από τον πρόεδρο των μηχανοδηγών
«Στο πόδι» το νομοσχέδιο για τη σχολική βία - Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί
Chevron Right