Με ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το μεσημέρι του Σαββάτου (19/10), ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε πως «τίποτα δεν θα μας αποτρέψει», απαντώντας έτσι στην επίθεση με drone στο σπίτι του, στην Καισάρεια, που εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο.
Συγκεκριμένα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στο βίντεο μερικών δευτερολέπτων φαίνεται να περπατάει και να λέει την εξής φράση: «Τίποτα δεν θα μας σταματήσει, θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη».
Η επίθεση στο σπίτι του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτοξεύτηκε προς την ιδιωτική κατοικία του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην παραθαλάσσια πόλη της Καισάρειας, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο του. «Ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του δεν βρίσκονταν στην τοποθεσία και δεν υπήρξαν τραυματισμοί στο περιστατικό», αναφερθηκε χαρακτηροιστικά στην ανακοίνωση.
Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο στο Ισραήλ, το πρωί του Σαββάτου (19/10),, με το ένα να πλήττει ένα κτήριο στην Καισάρεια. Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν δήλωσε αν το κτήριο ήταν μέρος της κατοικίας του πρωθυπουργού ούτε την έκταση των ζημιών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το BBC, στις 08:19 π.μ., οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανέφεραν: «Την τελευταία ώρα, τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη πέρασαν στη χώρα από τον Λίβανο. Δύο από τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν. Ένα άλλο αεροσκάφος χτύπησε ένα κτήριο στην Καισάρεια, χωρίς τραυματισμούς».
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κάνει χρήση δύο ιδιωτικών κατοικιών, στην Καισάρεια και στην Ιερουσαλήμ, ενώ έχει περάσει χρόνο και στην επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού στην Ιερουσαλήμ, η οποία αυτή τη στιγμή ανακαινίζεται.
Ακόμα, οι IDF δήλωσαν ότι περίπου 55 ρουκέτες είχαν εκτοξευθεί στο Ισραήλ από τον Λίβανο – μέχρι στιγμής – το Σάββατο (19/10). Το Ισραήλ συνεχίζει να επιτίθεται σε στόχους στον Λίβανο που, όπως λέει, συνδέονται με την – υποστηριζόμενη από το Ιράν – οργάνωση της Χεζμπολάχ.