Κόσμος

Ισραήλ: Οι IDF δημοσίευσαν βίντεο με τον Γιαχία Σινουάρ σε τούνελ λίγες ώρες πριν την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

Ο δολοφονημένος ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, σε τούνελ, μαζί με την οικογένειά του.

Βίντεο με τον Γιαχία Σινουάρ, τον δολοφονημένο ηγέτη της Χαμάς , λίγο πριν την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, δημοσίευσαν οι IDF στον επίσημο λογαριασμό τους στο X.

Στα πλάνα φαίνεται ο Γιαχία Σινουάρ τη νύχτα πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου να καταφεύγει σε τούνελ μαζί την οικογένειά του, μεταφέροντας εξοπλισμό.

Σύμφωνα με την ανάρτηση των IDF, το βίντεο εντοπίστηκε στη Γάζα πριν από αρκετούς μήνες.

«Ακόμη και την παραμονή πριν από τη σφαγή, ο Σινουάρ ήταν απασχολημένος με την επιβίωσή του και την επιβίωση της οικογένειάς του», δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF, Ντάνιελ Χαγκάρι σε συνέντευξη Τύπου.

«Λίγες ώρες πριν από τη σφαγή, ο Σινουάρ και η οικογένειά του δραπέτευσαν μόνοι τους στο τούνελ. Εξοπλίστηκαν με φαγητό, νερό, μαξιλάρια, τηλεόραση και άλλες προμήθειες για μια μακρά διαμονή», πρόσθεσε.

«Ώρες πριν από τη σφαγή, ο Σινουάρ νοιαζόταν μόνο για τον εαυτό του και την οικογένειά του, ενώ έστελνε τρομοκράτες για τη βάναυση επίθεση», ανέφερε στη συνέχεια ο Χαγκάρι.

Ο στρατός του Ισραήλ δημοσίευσε φωτογραφίες από το τούνελ όπου είχε καταφύγει ο Σινουάρ στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

idf2_62b93.jpg

Στο καταφύγιο του, ένα μισοφωτισμένο τούνελ, διακρίνονται μεταξύ άλλων ένα ρολόι, βιβλία, ρούχα, απλωμένα ρούχα, και μια επαναστατική σημαία των ισλαμικών οργανώσεων.

idf3_02893.jpg

Το Ισραήλ ρίχνει φυλλάδια με εικόνα από τη σορό του Σινουάρ – To μήνυμα που στέλνει στη Χαμάς

Αεροσκάφη του Ισραήλ έριξαν το Σάββατο φυλλάδια πάνω από τη νότια Γάζα που έδειχναν εικόνα του νεκρού επικεφαλής της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ με το μήνυμα ότι «η Χαμάς δεν θα κυβερνά πλέον τη Γάζα».

Πρόκειται για ένα μήνυμα που χρησιμοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως αναφέρει το Reuters.

Συγκεκριμένα, η διατύπωση του φυλλαδίου προερχόταν από δήλωση του Νετανιάχου μετά τη δολοφονία του Σινουάρ από ισραηλινούς στρατιώτες που επιχειρούσαν στη Ράφα, την Τετάρτη.

«Όποιος ρίξει το όπλο και παραδώσει τους ομήρους θα του επιτραπεί να φύγει και να ζήσει ειρηνικά», έγραφε το φυλλάδιο, γραμμένο στα αραβικά, σύμφωνα με κατοίκους της Χαν Γιουνίς και εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, πάντα σύμφωνα με το Reuters.

«Ο Sinwar κατέστρεψε τις ζωές σας, κρύφτηκε σε ένα σκοτεινό άντρο και σκοτώθηκε όταν έφυγε πανικόβλητος. Η Χαμάς δεν θα κυβερνά πλέον τη Γάζα, έχετε την ευκαιρία να απελευθερωθείτε από την τυραννία της. Αυτοί που θα καταθέσουν τα όπλα και θα μας επιστρέψουν τους ομήρους – θα τους επιτρέψουμε να φύγουν και να ζήσουν ειρηνικά», ανέφερε το μήνυμα στο φυλλάδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Τραϊάνα Ανανία: Έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο The Voice «Έχω μπερδέψει λίγο τον κόσμο...»
Η νέα εποχή «έφτασε» στα δικαστήρια: Έγινε η πρώτη δίκη με... χρονόμετρο
Chevron Right