Νύχτα τρόμου στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, με 9 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους μετά από ρωσική επιδρομή.
Σύμφωνα με τις αρχές του Κιέβου, εννιά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 63 τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους παιδιά, κατά την επιδρομή της Ρωσίας με πυραύλους και drones τη νύχτα.
BREAKING 💥 | 🇷🇺🇺🇦 Russia hit the Ukrainian capital of Kiev with large ballistic missiles. Many casualties were reported.#Russia | #Ukraine | #Kyiv
📍Follow us @ElectionPostUSA 🚨 pic.twitter.com/KeteLDGKYW
— The Election Post (@ElectionPostUSA) April 23, 2025
Από τους 63 τραυματίες,«42 εισήχθησαν σε νοσοκομεία», συμπεριλαμβανομένων «έξι παιδιών», με το Κίεβο να καταγγέλλει «μαζικό πλήγμα» των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Οι ουκρανικές στρατιωτικές αρχές αρχικά έκαναν λόγο για υλικές ζημιές σε δυο συνοικίες του Κιέβου και κάλεσαν τους πολίτες να πάνε σε καταφύγια.
Δημοσιογράφοι διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων άκουσαν ισχυρές εκρήξεις και μηχανές drones στους αιθέρες της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Είδαν εξάλλου πολίτες να βρίσκουν καταφύγιο στο υπόγειο πολυκατοικίας καθώς ηχούσαν οι σειρήνες της αεράμυνας.
Η προηγούμενη ρωσική πυραυλική επιδρομή στο Κίεβο είχε γίνει στην αρχή του τρέχοντα μήνα.
Παράλληλα στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, ο δήμαρχος Ιχόρ Τερέχοφ έκανε λόγο επίσης μέσω Telegram για πλήγματα της Ρωσίας με επτά πυραύλους και drones, χωρίς πάντως να αναφερθεί σε θύματα μέχρι στιγμής.
Σε ανακοίνωσή του μέσω Telegram, ο Αντρίι Γέρμακ, γενικός γραμματέας της ουκρανικής προεδρίας, κατήγγειλε πως ο ρώσος πρόεδρος «Πούτιν δεν δείχνει παρά μόνο την επιθυμία (του) να σκοτώνει».
Αξίωσε να «παύσει πυρ» και «οι επιθέσεις εναντίον αμάχων να σταματήσουν».
Η επιδρομή εξαπολύθηκε ενώ ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωνε στην Ουάσιγκτον πως είναι «πολύ κοντά» η επίτευξη «συμφωνίας» ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα για να τερματιστεί ο πόλεμος που άρχισε το 2022 και μερικές ώρες αφού καταφέρθηκε εναντίον του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για «εμπρηστικό» σχόλιό του για την Κριμαία, χερσόνησο που προσαρτήθηκε στη Ρωσία το 2014, κάτι που δεν αναγνωρίζει η ουκρανική κυβέρνηση ούτε το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας.