Ένα στέλεχος της Lego και στενός φίλος της βασίλισσας Μαίρης της Δανίας έχασε τη ζωή του σε ατύχημα σκι, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (15/4).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη New York Post, ο 64χρονος Μίκαελ Χάλμπιε υπέστη θανατηφόρο τραυματισμό όταν έπεσε, το Σάββατο (12/4), εκτός πίστας κάνοντας σκι στην περιοχή Βερμπιέ των ελβετικών Άλπεων. Εν συνεχεία, διακομίσθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, αλλά υπέκυψε στα τραύματά του λόγω εσωτερικής αιμορραγίας, με βάση δήλωση της Kirkbi, δηλαδή της μητρικής εταιρείας της Lego.
Lego boss and close friend of Danish Queen Mary dies in skiing accident https://t.co/Nf2et19E4G pic.twitter.com/63jbalHOyy
— New York Post (@nypost) April 15, 2025
Η ανακοίνωση της βασίλισσας της Δανίας
Πάντως, η βασίλισσα Μαίρη της Δανίας εξέδωσε δήλωση, αποτίοντας φόρο τιμής στον φίλο της, τον οποίο χαρακτήρισε «αφοσιωμένο στην προσφορά προς τους άλλους».
Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του ιδρύματός της, η βασίλισσα της Δανίας τόνισε: «Με μεγάλη θλίψη έλαβα την είδηση του ξαφνικού θανάτου του Μίκαελ Χάλμπιε. Ο Μίκαελ ήταν ένας άνθρωπος με σπάνια θετική ενέργεια, εκτεταμένες γνώσεις και έντονη δέσμευση στο να κάνει τη διαφορά για εκείνους εκτός της κοινότητας. Ήταν, επίσης, φίλος μου και θα λείψει σε πολλούς. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια και τους στενούς του φίλους».
Επισημαίνεται ότι ο Μίκαελ Χάλμπιε ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος της βασίλισσας της Δανίας από την ίδρυσή του, δηλαδή το 2007. Ο οργανισμός, που προωθεί την καταπολέμηση του εκφοβισμού και την ψυχική υγεία, ανέφερε ότι ο Μίκαελ Χάλμπιε διαδραμάτισε «κεντρικό ρόλο» στη διαμόρφωση του ιδρύματος, όπως το γνωρίζουμε σήμερα.
Η ανακοίνωση του προέδρου της Lego
Πάντως, ο Μίκαελ Χάλμπιε ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Kirkbi από το 2020 και εξελέγη αντιπρόεδρος το 2022, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Γρήγορα εξελίχθηκε σε έμπιστο συνεργάτη του προέδρου, Τόμας Κιρκ Κρίστιανσεν, της οικογένειας που κατέχει την πλειοψηφία του Ομίλου Lego.
«Οι σκέψεις και η φροντίδα μας είναι με την οικογένεια και τους αγαπημένους του Μίκαελ, οι οποίοι καλούνται τώρα να διαχειριστούν την αιφνίδια απώλεια ενός ανθρώπου που σε κάθε πτυχή της ζωής του άφησε ένα βαθύ και θετικό αποτύπωμα στους γύρω του», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο Τόμας Κιρκ Κρίστιανσεν, προσθέτοντας: «Θα μας λείψει ο Μίκαελ ως αντιπρόεδρος, αλλά πρωτίστως ως άνθρωπος. Είθε η μνήμη του να είναι αιώνια».