Κόσμος

Σε εξέλιξη η τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ-Ζελένσκι

Η επικοινωνία των δύο ηγετών έρχεται μετά τη χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ
(AP Photo/Ben Curtis)

Σε εξέλιξη βρίσκεται το τηλεφώνημα του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Tην εξέλιξη αυτή, επιβεβαίωσαν και οι δύο πλευρές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στο Οβάλ Γραφείο και έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ενώ και ο εκπρόσωπος του Ζελένσκι, Σέργκιι Νικιφόροφ δήλωσε: ««Ο πρόεδρος της Ουκρανίας έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ».

Τραμπ και Ζελένσκι συνομιλούν 2,5 εβδομάδες μετά την επεισοδιακή συνάντησή τους στο Οβάλ Γραφείο και μια μέρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία περίπου 2 ωρών που είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν με θέμα μέτρα για τον τερματισμό του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (18/3) στη διάρκεια της επικοινωνίας του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντιμίρ Πούτιν συμφωνήθηκε μία περιορισμένη κατάπαυση του πυρός (σε ενεργειακούς στόχους και υποδομές).

Παράλληλα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν ζήτησε από τον Τραμπ «τον καθολικό τερματισμό της ξένης στρατιωτικής βοήθειας και πληροφοριών στο Κίεβο».

Ανταλλαγή 175 Ουκρανών με 175 Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου

Σε ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου προχώρησαν Ρωσία και Ουκρανία, έπειτα από συμφωνία που οριστικοποιήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας χθες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σε ανακοίνωσή της η Μόσχα ανέφερε ότι 175 Ουκρανοί στρατιώτες ανταλλάχθηκαν με 175 Ρώσους στρατιωτικούς.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιβεβαίωσε την ανταλλαγή.

Η Μόσχα παρέδωσε επίσης επιπλέον 22 βαριά τραυματίες Ουκρανούς κρατούμενους που χρήζουν επείγουσας ιατρικής περίθαλψης σε αυτό που περιέγραψε ως χειρονομία καλής θέλησης.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχαν μεσολαβήσει για τη συμφωνία αυτή, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ρώσοι στρατιώτες που απελευθερώθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας βρίσκονται στη Λευκορωσία και περιμένουν να περάσουν στη Ρωσία, πρόσθεσε.

Περισσότερα σε λίγο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ο καθοριστικός ρόλος Βουρλιώτη για να «ξεσκεπαστεί» το κύκλωμα της Πολεοδομίας στη Ρόδο
The 2Night Show: Η Αντιγόνη Φρυδά και ο Χρήστος Χωμενίδης καλεσμένοι στον ΑΝΤ1
The 2Night Show Chevron Right