Κόσμος

Ο πρόεδρος του Παναμά διαψεύδει τον Τραμπ για τη διώρυγα: «Λέει ψέματα»

Ο πρόεδρος του Παναμά Χοσέ Ραούλ Μουλίνο κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ ότι είπε ψέματα σχετικά με την «ανάκτηση» της διώρυγας.
Διώρυγα Παναμά
AP Photo/Matias Delacroix

Ο πρόεδρος του Παναμά, Χοσέ Ραούλ Μουλίνο, κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ότι διέδωσε ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τη διώρυγα του Παναμά, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του περί «ανάκτησής» της από τις ΗΠΑ.

Οι δηλώσεις του Τραμπ έγιναν στο Κογκρέσο και ακολούθησαν την ανακοίνωση της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας BlackRock, η οποία προχώρησε σε συμφωνία ύψους 22,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά λιμενικών επιχειρήσεων της εταιρείας CK Hutchison, που διαθέτει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία κατά μήκος της διώρυγας.

Ο Τραμπ, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας αλλά και μετά την ανάληψη της προεδρίας, είχε επανειλημμένα αναφερθεί στο ενδεχόμενο οι Ηνωμένες Πολιτείες να «πάρουν πίσω» τη διώρυγα του Παναμά.

«Δεν την δώσαμε στην Κίνα, την δώσαμε στον Παναμά, και την παίρνουμε πίσω», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Κογκρέσο, προκαλώντας την αντίδραση της κυβέρνησης του Παναμά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
The 2Night Show Chevron Left
The 2Night Show: Η Σοφία Βογιατζάκη κι ο Βασίλης Ζούλιας στον ΑΝΤ1