Σε νέα ενημέρωση για την πορεία της υγείας του πάπα Φραγκίσκου προχώρησε το Βατικανό, μετά τη νέα περιπέτεια του 88χρονου ποντίφικα το τελευταίο τριήμερο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληγές του Βατικανού, «ο πάπας Φραγκίσκος δεν βρίσκεται εκτός κινδύνου» και «η κατάστασή του παραμένει σταθερή, μέσα σε ένα πολύπλοκο, γενικότερο πλαίσιο».
Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι ο αργεντινός πάπας υποβλήθηκε σε ασκήσεις φυσιοθεραπείας για το αναπνευστικό σύστημα και το πρωί της Τρίτης (4/3), ενώ αναπνέει με τη βοήθεια οξυγόνου, με ρινικές κάνουλες.
Δεν προβλέπεται, στο άμεσο μέλλον, νέα συνέντευξη τύπου της ιατρικής ομάδας που έχει αναλάβει τη θεραπεία του ποντίφικα, στο νοσοκομείο Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης.
Πάπας Φραγκίσκος: Τα δύο επεισόδια αναπνευστικής ανεπάρκειας
Δύο σοβαρά επεισόδια οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας παρουσίασε ο Πάπας Φραγκίσκος, όπως ανακοίνωσε χθες Δευτέρα το Βατικανό.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, τα επεισόδια προκλήθηκαν από μεγάλη συσσώρευση ενδοβρογχικής βλέννας, η οποία οδήγησε σε στένωση των αεραγωγών, δυσκολεύοντας την αναπνοή του 88χρονου ποντίφικα.
Χθες, ο Πάπας υποβλήθηκε σε δύο διαδοχικές βρογχοσκοπήσεις, με τους γιατρούς να αφαιρούν σημαντική ποσότητα εκκρίσεων από τους βρόγχους του.
Το απόγευμα, κρίθηκε απαραίτητο να του χορηγηθεί οξυγόνο μέσω μάσκας, ώστε να διευκολυνθεί η αναπνευστική του λειτουργία.
Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, το Βατικανό επισήμανε πως ο Πάπας Φραγκίσκος παρέμεινε σε εγρήγορση και συνεργάσιμος καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.