Κόσμος

Φον ντερ Λάιεν μετά τη Σύνοδο: «Πρέπει να επανεξοπλίσουμε επειγόντως την Ευρώπη»

Το μήνυμα που έστειλε η Φον ντερ Λάιεν προς τις ΗΠΑ μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής για την Ουκρανία.
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη Σύνοδο Κορυφής του Λονδίνου για την Ουκρανία
AP Photo / Christophe Ena, Pool

Η πρώτη τοποθέτηση μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής στο Λονδίνο για την Ουκρανία, έγινε από την επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε λόγο για μια «καλή και ειλικρινή συνάντηση» και τόνισε ότι η Ουκρανία χρειάζεται εγγυήσεις ασφαλείας και η Ευρώπη πρέπει να επανεξοπλιστεί.

«Είναι πλέον υψίστης σημασίας να ενταθούν οι αμυντικές επενδύσεις για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Είναι για την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χρειαζόμαστε, στο γεωστρατηγικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε, να προετοιμαστούμε για το χειρότερο, και επομένως να ενισχύσουμε την άμυνα», σημείωσε η Φον ντερ Λάιεν.

Ερωτηθείσα για το μήνυμά της προς τις ΗΠΑ, απάντησε: «Είμαστε έτοιμοι, μαζί με εσάς, να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και την αρχή ότι υπάρχει κράτος δικαίου, ότι δεν μπορείτε να εισβάλλετε και να εκφοβίζετε τον γείτονά σας, δεν μπορείτε να αλλάζετε τα σύνορα με βία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση 2878 την Κυριακή 2/3 Chevron Left
Τζόκερ κλήρωση 2/3/2025: Μοιράζει τουλάχιστον 4.000.000 ευρώ
Η Τουρκία κρατά κλειστά τα χαρτιά της - Τι είπε ο Φιντάν στη σύνοδο του Λονδίνου για το Ουκρανικό
Chevron Right