Κόσμος

Αυστρία: Νέα κυβέρνηση τριών κομμάτων – Το Neos βγάζει τη χώρα από την πολιτική κρίση

Το κόμμα Neos στην Αυστρία θα αναλάβει δύο υπουργεία.
ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΣΤΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
AP Photo/Heinz-Peter Bader

Τα μέλη του φιλελεύθερου κόμματος Neos ψήφισαν υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού με το Λαϊκό Κόμμα και τους Σοσιαλδημοκράτες στην Αυστρία.

Έτσι, άνοιξε ο δρόμος για την ανάληψη καθηκόντων από μία κυβέρνηση με τη συμμετοχή των τριών κομμάτων.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας από την υβριδική κομματική διάσκεψη δείχνουν ότι περίπου 2.000 μέλη του κόμματος Neos τάχθηκαν υπέρ του σχηματισμού της κυβέρνησης σε ποσοστό 94,13%.

Το θετικό αποτέλεσμα ξεπέρασε την προϋπόθεση των 2/3 επί των θετικών ψήφων που απαιτούνταν ώστε το Neos να λάβει μέρος στον προγραμματισμένο σχηματισμό της κυβέρνησης συνασπισμού.

Το Neos θα αναλάβει τα υπουργεία Εξωτερικών και Παιδείας της Αυστρίας.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Κανείς δεν θα ήθελε να το ζήσει: Power bank έπιασε φωτιά μέσα σε αεροπλάνο - Η καμπίνα γέμισε καπνούς (Βίντεο)