Κόσμος

Pfizer: «Μαραθώνιος» για 100 εκατ. εμβόλια – Τι εκτιμά ο Bill Gates

Εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού ετοιμάζει η Pfizer, ενώ ο Bill Gates αξιολογεί το νέο αμερικανικό εμβόλιο.

Η Pfizer έχει ριχτεί με εντατικούς ρυθμούς στη μάχη κατά του κορονοϊού, καθώς ετοιμάζει εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, ενώ βρήκε έναν «απρόσμενο σύμμαχο» στο πρόσωπο του Bill Gates.

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία πιέζει τις ΗΠΑ να λάβει έκτακτη άδεια έκδοσης του εμβολίου της έως το τέλος του 2020, ενώ στοχεύει να έχει 100 εκατομμύρια δόσεις έτοιμες μέχρι το τέλος του έτους.

Παράλληλα, αναπτύσσει το εμβόλιο σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech, ενώ αυτή τη στιγμή, γίνονται δοκιμές σε 44.000 ανθρώπους, καθώς βρίσκεται στη Φάση 3 των δοκιμών.

Επίσης, η Pfizer σχεδιάζει να ετοιμάσει στο 2021 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της, ενώ ο κάθε ασθενής θα χρειάζεται δύο δόσεις του εμβολίου.

Μάλιστα, δημοσιοποίησε βίντεο από εργοστάσιο της, στο Βέλγιο, στο οποίο δείχνει να παρασκευάζονται χιλιάδες φιαλίδια με το εμβόλιο της.

Ταυτόχρονα, ακούγεται ο αναπληρωτής επικεφαλής ιατρικός αξιωματούχος του Ηνωμένου Βασιλείου, Jonathan Van – Tam να ισχυρίζεται ότι το περί ου ο λόγος εμβόλιο της Oxford – Astra Zeneca θα κυκλοφορήσει μέχρι τον Δεκέμβριο.

Μιλώντας στην Daily Mail, ο βρετανός επικεφαλής της εταιρείας δήλωσε μεγάλη ικανοποίηση με την γραμμή παραγωγής. «Ήταν υπέροχο να βλέπουμε το πρώτο φιαλίδιο να βγαίνει. Μου έφερε ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό μου καθώς είδα όλη αυτή τη δουλειά να έχει ως αποτέλεσμα ένα προϊόν».

Επιπλέον, σημειώνεται ότι προ μηνός ο Bill Gates, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft, ο οποίος μέσω του ιδρύματος του και της συμμαχίας Gavi έχει χρηματοδοτήσει τα περισσότερα υπό ανάπτυξη εμβόλια είχε εκτιμήσει ότι «αυτή τη στιγμή η Pfizer δείχνει ένα βήμα μπροστά. Αν δηλαδή κάποιος λάβει επείγουσα έγκριση, αυτή θα είναι μάλλον η Pfizer».

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Σήμερα 371,5 εκατ. στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Κούμαν: «Δεν είμαστε το πρώτο φαβορί για το Champions League»
Chevron Right