Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη Γαλλία εκτοξεύθηκε άνω των 26.000 σε διάστημα 24 ωρών για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας που δημοσιεύτηκαν χθες.
Ειδικότερα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 26.896 νέες μολύνσεις, με το σύνολο των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 718.873 από την έναρξη του έτους.
Ο αριθμός των θανάτων από τον ιό αυξήθηκε κατά 54, στους 32.684.
Την Παρασκευή, εξάλλου, το υπουργείο ανακοίνωνε 20.330 νέα κρούσματα, σε ημερήσια βάση, αριθμό που, επίσης, αποτέλεσε ρεκόρ.
Σημειώνεται πως ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η Λυών – η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας – και ακόμα τρεις μεγάλες πόλεις θα πρέπει να κλείσουν μπαρ, όπως έκαναν το Παρίσι και η Μασσαλία, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.
Υπενθυμίζεται, τέλος, πως αξιωματούχοι του ΠΟΥ χαρακτήρισαν «λυπηρό» το γεγονός ότι αυξάνονται και πάλι τα κρούσματα στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αναλάβουν αποφασιστική δράση για να ανακόψουν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.