Το βράδυ της Κυριακής το Ελβετικό κανάλι SRF ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελβετική Φρουρά. Από εκείνη την στιγμή επικράτησε ανησυχία ως προς την αύξηση των περιστατικών στο Βατικανό.
Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας δήλωσε πως έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 4 θετικά στον ιό δείγματα, ανάμεσα σε μέλη της φρουράς. Και οι 4 φέρονται να παρουσιάζουν συμπτώματα και να έχουν τεθεί σε απομόνωση.
Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους, ενώ ο ο εκπρόσωπος υπογράμμισε πως λαμβάνονται μέτρα όπως η επιβολή χρήσης μάσκας σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους για όλους.
Εξάλλου, τα παραπάνω κρούσματα προστίθενται στα άλλα 3 σε κατοίκους του κρατιδίου, που επιβεβαιώθηκαν τις προηγούμενες μέρες.
Υπενθυμίζεται πως φόβοι σχετικά με την υγεία του Πάπα είχαν εκφραστεί και τον Μάρτιο, όταν είχε νοσήσει ένα μέλος του προσωπικού του.