Κόσμος

Brexit: Διασφαλίσεις για να μην διαταραχθεί η λειτουργία της ΕΕ ζητούν οι 27

Οι ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν περισσότερες συναντήσεις μεταξύ τους, χωρίς την παρουσία εκπροσώπων από τη Βρετανία και θα ζητήσουν από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην υπονομεύσει το μπλοκ, “ιδίως όταν συμμετέχει σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων” κατά τη διάρκεια της παράτασης στο Brexit, σύμφωνα με το αναθεωρημένο προσχέδιο συμπερασμάτων της έκτακτης συνόδου κορυφής.

 

Η σημερινή σύνοδος κορυφής έχει ως στόχο να συμφωνηθεί μια νέα παράταση στο Brexit. Το προσχέδιο απόφασης αναθεωρήθηκε απόψε το βράδυ, ώστε να περιλάβει περισσότερες διασφαλίσεις για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να διαταράξει η Βρετανία τις διαδικασίες για όσο διάστημα παραμείνει μέλος της ΕΕ.

“Τα 27 μέλη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (…) θα συνεχίσουν να συναντώνται ξεχωριστά (σ.σ. χωρίς τη Βρετανία) σε όλα τα επίπεδα για να συζητούν θέματα που σχετίζονται με την κατάσταση μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου” αναφέρεται στο κείμενο αυτό, το οποίο ενδέχεται πάντως να τροποποιηθεί περαιτέρω.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Θεσσαλονίκη: Μείωση στο 99,4% των οικιακών καταναλωτών στα νέα τιμολόγια της ΕΥΑΘ
Πέθανε η μητέρα της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ
Chevron Right