Το «αφεντικό» του Twitter, Έλον Μασκ αποφάσισε να… κεράσει το μπλε τικ σε τρεις διασημότητες που δεν πλήρωσαν την συνδρομή των 8 δολαρίων.
Το Twitter Blue είναι η premium υπηρεσία της πλατφόρμας και για να απολαμβάνει κάποιος χρήστης τα προνόμιά της, θα πρέπει να πληρώνει 8 δολάρια τον μήνα. Στα προνόμια συμπεριλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και το μπλε τικ που μέχρι χθες είχαν δίπλα στο όνομά τους εκατομμύρια λογαριασμοί, όμως από σήμερα ισχύουν νέοι κανόνες.
Κάποιοι celebrities έσπευσαν να πληρώσουν την συνδρομή τους για να μην αποχωριστούν το verification check, ωστόσο, κάποιοι από αυτούς δεν το έκαναν είτε γιατί δεν ήθελαν είτε γιατί το… ξέχασαν.
Έτσι, ο Μασκ αποφάσισε να πληρώσει ο ίδιος την συνδρομή σε τρεις διασημότητες. Αυτοί είναι:
- Ο Λεμπρόν Τζέιμς, Αμερικανός μπασκετμπολίστας και θρύλος του NBA.
- Ο Στίβεν Κινγκ, πασίγνωστος σεναριογράφος και συγγραφέας.
- Ο Γουίλιαμ Σάτνερ, Αμερικανός ηθοποιός, γνωστός για την ερμηνεία του ως Captain James T. Kirk στη σειρά «Enterprise» του Star Trek.
I’m paying for a few personally
— Elon Musk (@elonmusk) April 20, 2023
Ο Έλον Μασκ επιβεβαίωσε ότι πληρώνει το Twitter Blue των τριών γνωστών ανδρών, ενώ στο tweet του Στίβεν Κινγκ ότι δεν γράφτηκε στη συνδρομή, ο δισεκατομμυριούχος απάντησε: «Παρακαλώ, namaste».
You’re welcome namaste 🙏
— Elon Musk (@elonmusk) April 20, 2023
Just Shatner, LeBron and King
— Elon Musk (@elonmusk) April 21, 2023
Και οι τρεις celebrities είχαν επικρίνει την ανακοίνωση για την εφαρμογή του Twitter Blue. Ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε δηλώσει ότι «δεν πληρώνω τα 8 δολάρια» ενώ ο Στίβεν Κινγκ ευθύνεται εν μέρει για το ότι η συνδρομή δεν κοστίζει τελικά 20 δολάρια τον μήνα, μετά από μια στιχομυθία του με τον Μασκ.
Welp guess my blue ✔️ will be gone soon cause if you know me I ain’t paying the 5. 🤷🏾♂️
— LeBron James (@KingJames) March 31, 2023
Αντίθετα, οι λογαριασμοί της Μπιγιονσέ, του Πάπα Φραγκίσκου και του Ντόναλντ Τραμπ φαίνονται να είναι κοινοί λογαριασμοί, χωρίς το περίφημο μπλε τικ.