Κόσμος

Συνάντηση Μπαϊρού – Μακρόν στο Ελιζέ: Σε λίγο οι ανακοινώσεις για τον νέο Πρωθυπουργό

Οι δύο άνδρες είχαν ήδη συνομιλήσει τηλεφωνικά το βράδυ της Πέμπτης, προετοιμάζοντας το σημερινό ραντεβού στο Ελιζέ.

Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για την επιλογή του επόμενου Πρωθυπουργού της Γαλλίας, ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποδέχτηκε σήμερα το πρωί τον Φρανσουά Μπαϊρού στο Προεδρικό Μέγαρο στις 8:30 π.μ.

Ο Μπαϊρού αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο του Ελιζέ, μετά από συνάντηση, η οποία διήρκεσε μία ώρα και 45 λεπτά.

Σύμφωνα με πηγές του BFMTV, οι δύο άνδρες είχαν ήδη συνομιλήσει τηλεφωνικά το βράδυ της Πέμπτης, προετοιμάζοντας το σημερινό ραντεβού.

Η συνάντηση αυτή θεωρείται κρίσιμη, καθώς ο Μακρόν βρίσκεται σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις για να αποφασίσει ποιος θα αναλάβει το δύσκολο έργο της ηγεσίας της γαλλικής κυβέρνησης.

Ο Μπαϊρού, βετεράνος κεντρώος πολιτικός και επικεφαλής του κόμματος MoDem, είναι ένα από τα ονόματα που φημολογούνται έντονα για τη θέση του πρωθυπουργού.

Η υποδοχή του στο Ελιζέ δείχνει ότι ο Μακρόν λαμβάνει σοβαρά υπόψη το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς του, παρά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η πιθανότητα αυτή τόσο από την αριστερά όσο και από τη δεξιά.

Ο νέος πρωθυπουργός θα είναι ο έκτος κατά τη θητεία του Μακρόν και θα πρέπει να διαχειριστεί άμεσα τη σύνταξη ενός προϋπολογισμού που να μπορεί να περάσει από το κοινοβούλιο.

prothip c69df

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Δολοφονία στη Γλυφάδα: Στη φυλακή οι δύο Τούρκοι
Εκτός «Buongiorno» ο Ανδρέας Μικρούτσικος: Τι είπε η Φαίη Σκορδά
Chevron Right